Top 10 cele mai frumoase plaje din Insula Sicilia

    Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și este cunoscută datorită plajelor sale însorite. Cea mai mare parte a plajelor siciliene sunt acoperite cu pietriș, însă în Insula Sicilia veți descoperi de la plaje întinse, acoperite cu nisip alb, până la plaje mărginite de stânci impunătoare, care fac ca peisajele să fie mult mai dramatice. Apele cristaline ale Mării Mediterane sunt deosebit de frumoase și oferă peisajelor un aspect cât se poate de exotic. 

     Plaja San Vito lo Capo este situată pe coasta nord-vestică a Siciliei. Pentru a ajunge pe această plajă, turiștii vor trebui să parcurgă un drum prin munți, însă peisajele sunt atât de frumoase încât va fi o încântare să le descoperiți. Plaja din San Vito este acoperită cu nisip alb și fin și este scăldată de ape de culoarea turcoazului. Turiștii care aleg să viziteze această plajă se vor putea bucura de relaxare pe nisip, vor putea înota, însă se vor putea bucura și de snorkeling și scufundări, deoarece mediul marin este unul deosebit de bogat. 

 Insula Sicilia poza

   

     În cazul în care plănuiți un sejur în Insula Sicilia și nu știți prea multe despre plajele sale, dar nu vreți să dați greș, atunci puteți avea în vedere plaja Mondello.  Această plajă este amplasată în nord-vestul Insulei Sicilia, la circa 13 kilometri distanță de Palermo. Plaja măsoară 1, 5 kilometri lungime, este acoperită cu nisip fin, de culoare albă, iar apa mării este clară și este destul de superficială. Până în secolul al XX-lea, zona era una mlăștinoasă, fiind accesată doar de către pescari. Mai apoi, zona a fost amenajată de către un bogat dezvoltator imobiliar belgian.  Astfel, acum localnicii și turiștii se pot bucura de un loc perfect pentru înot și relaxare.  Plaja este mărginită de o zonă de promenadă, de-a lungul căreia sunt dispuse numeroase trattorii și gelaterii.

 Insula Sicilia poza

      Din topul celor mai frumoase plaje ale Insulei Sicilia nu avea cum să lipsească plaja Calamosche. Plaja este dispusă într-o golf destul de ferit de ochii curioșilor, zona având statutul de rezervație naturală, astfel plaja este destul de liberă chiar și în timpul sezonului estival.  În cazul în care vă veți deplasa către această plajă cu mașina personală, este important să știți că la intrarea în rezervația naturală este amenajată o parcare. Plaja este îmbrăcată cu nisip fin, auriu, iar apa mării este limpede, iar în adâncimea sa crește treptat. Plaja nu este amenajată, astfel că veți fi nevoiți să veniți cu propriile prosoape și umbrele. 

 Insula Sicilia poza

      Plaja Sampieri este dispusă pe coasta sudică a Insulei Sicilia, în apropierea orașului Ragusa. Plaja măsoară 3 kilometri lungime, fiind cea mai lungă plajă din zonă, și este îmbrăcată cu nisip fin și auriu. Dacă cele mai multe plaje ale Siciliei sunt mărginite de stânci, plaja Sampieri face notă discordantă, fiind mărginită de dune de nisip. Plaja Sampieri este locația perfectă pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să se bucure de apusuri dintre cele mai spectaculoase. 

 Insula Sicilia poza

      Deosebit de fermecătoare este și plaja din apropierea Insulei Bella. Plaja este legată de frumoasa insulă prin intermediul unui fâșii înguste de nisip. Este considerată a fi cea mai bună plajă din regiunea Messina, astfel încât nu trebuie să ne mire faptul că este o plajă destul de aglomerată, mai cu seamă în timpul sezonului estival. Zona este un adevărat paradis al iubitorilor de snorkeling, în adâncurile mării adăpostindu-se bancuri de pești multicolori și alte viețuitoare fascinante. 

 Insula Sicilia poza

      În cazul în care doriți să vă bucurați de peisaje cu totul speciale și să realizați fotografii care să atragă admirați tuturor, atunci neapărat trebuie să vizitați Scala dei Turchi. Scările de calcar alb s-au format în secole întregi de eroziune. Contrastul creat între calcarul alb și apele de culoarea turcoazului este unul extrem de plăcut. Sub stâncile calcaroase veți descoperi o plajă cu nisip fin. Accesul către această plajă este destul de dificil, fapt ce face ca plaja să fie deosebit de liberă. 

 Insula Sicilia poza

     Cala Rossa este situată la circa 40 kilometri distanță de orașul Trapani și la aproape 60 kilometri de Alcamo. Cala Rossa își datorează popularitatea apelor sale ultra-marine,  care creează condiții extraordinare pentru înot.  Fundul mării este acoperit în totalitate cu nisip, iar apa mării fiind atât de clară, puteți să-l priviți fără impedimente. Puteți închiria biciclete pentru a vă deplasa aici sau puteți organiza o excursie de o zi. 

 Insula Sicilia poza

      Plaja Calafu este dispusă la doar o oră distanță de orașul Palermo, capitala Insulei Sicilia. Plaja are formă de semilună și este acoperită cu nisip auriu. Apa mării este liniștită și are nuanțe verde-albăstrui. În apropierea plajei este dispus un port de pescuit, astfel că veți avea ocazia să vedeți zeci de bărcuțe de diverse culori. Chiar dacă este situată destul de aproape de Palermo, plaja Calafu nu se aglomerează nici măcar în timpul sezonului estival, fapt care, bineînțeles, constituie un mare plus. După ce v-ați bucurat de soare și înot, puteți lua la pas străduțele pietruite ale orașului și chiar puteți vizita și catedrala normandă. Toate aceste activități cu siguranță că vă vor stoarce de energie, astfel că nu vă rămâne decât să alegeți un local drăguț, unde să vă bucurați de preparate autentic siciliene.

 Insula Sicilia poza

      Odată ajunși în Sicilia este și păcat să nu vizitați Golful Scopello. Peisajele ce înconjoară acest golf nu au cum să vă lase indiferenți, deoarece stâncile maiestoase par să răsară pur și simplu din apa albastră a mării. Golful este înfrumusețat de prezența plantelor de eucalipt, iar fundul stâncos al mării ascunde o faună deosebit de bogată, pe care ar fi și păcat să n-o descoperiți. În apropierea plajei este dispusă o mică fabrică de ton cu istorie, în cadrul căreia funcționează și un muzeu. 

 Insula Sicilia poza

       Încheiem topul celor mai frumoase plaje din Sicilia cu plaja Spiaggia Marinello. Plaja se bucură de o apreciere deosebită din partea familiilor cu copii, deoarece apa este superficială și caldă, iar micuții se pot bălăci în voie. Plaja este dispusă pe coasta de nord-est a Insulei Sicilia, la 55 kilometri de Messina. Spiaggia Marinello este acoperită cu nisip fin, este destul de lungă, dar îngustă. 

 Insula Sicilia poza