Oferte Cazare - Litoral Sardinia, Italia la hoteluri de 5* stele ☀️ 2025

Cazare - Litoral Sardinia la hoteluri de 5* stele 2025

Hotelurile de 5 stele din Sardinia au un standard de calitate extrem de ridicat si ofera servicii si facilitati dintre cele mai exclusiviste. In plus, acestea functioneaza, de regula, in cladiri cu designuri extrem de atractive. Hotelurile de cinci stele sunt amplasate, de cele mai multe ori, in centrul orasului sau a statiunii, ceea ce inseamna ca oaspetii sai vor avea acces facil catre toate atractiile din zona. Camerele din cadrul hotelurilor de 5 stele sunt moderne, cu un aspect placut si sunt foarte bine dotate, pot cuprinde noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii, telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. De asemenea, acestea au dimensiuni mai mari decat camerele hotelurilor de 4 si 3 stele din Sardinia, masurand aproximativ 18 mp. Hotelul dispune de receptie cu program non-stop, personalul de la receptie fiind vorbitor de mai multe limbi straine, parcare privata, lift, aer conditionat, internet si altele. Hotelurile de 5 stele pot dispune de piscina exterioara sau interioara, sala de fitness, centre spa si wellness, salon de infrumusetare, camara de bagaje, spalatorie, curatatorie, restaurante, baruri, cafenele, cluburi si camere de relaxare. In plus, hotelurile de 5 stele din Sardinia pot fi dotate si cu centre de afaceri si sali de evenimente.

Regiunea Litoral Sardinia la hoteluri de 5* stele 2025 face parte din Italia.

In regiunea Sardinia sunt 2 hoteluri care au 5* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 5* stele mai jos.

Vezi hoteluri Sardinia

Filtre Litoral Sardinia la hoteluri de 5* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Sardinia pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 5* stele in Sardinia pentru anul 2025

In Alghero sunt 35 hoteluri de 5* stele , din care 4 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Sardinia de 5* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Insula Sardinia - destinația perfectă pentru un sejur deosebit de plăcut

   Teritoriul Insulei Sardinia a fost locuit încă din paleolitic. Cea mai notabilă civilizație preistorică a insulei a fost nuragica indigenă, care a populat insula începând cu secolul al VIII-lea până în secolul al III-lea î. Hr. Anumite părți ale Insulei Sardinia au fost cucerite de către cartaginezi la sfârșitul secolului al VI-lea și de către romani în anul 238 î.Hr.  Începând cu Evul Mediu timpuriu, Insula Sardinia a fost condusă de către vandali și bizantini.  Insula Sardinia s-a aflat sub stăpânire bizantină timp de 300 de ani, în această perioadă creștinismul prinzând rădăcini în rândul populației. Între anii 827-902, Insula Sardinia a fost cucerită de către musulmani. La începutul secolului al XI-lea, maurii din Peninsula Iberică au încercat să cucerească Sardinia, însă nu au avut sorți de izbândă.  Spre finalul secolului al XIII-lea, Papa Bonifaciu al VIII-lea a organizat din proprie inițiativă un Regat al Sardiniei și Corsicii, care urma să fie condus de către Iacob al II-lea al Aragonului. Odată cu unificarea Italiei, teritoriul Insulei Sardinia a fost supus unor defrișări masive, pentru a pune la dispoziția piemontezilor lemn. În timpul Primului Război Mondial, Sardinia a pierdut pe front mai mulți soldați decât orice altă regiune a Italiei.

   Grecii au numit insula Hyknusa sau Ichnussa, denumire ce provenea din grecescul Ichnus, care se traduce ca amprenta piciorului uman. Insula Sardinia are o suprafață de 24.100 kilometri pătrați și se mândrește cu 1840 kilometri de coastă, iar apa mării este limpede și ferită de orice urmă de poluare.  Coastele Sardiniei sunt, în general, înalte și stâncoase, fiind caracterizate de numeroase promotorii stâncoase și multe golfuri largi.

poza Insula Sardinia - destinația perfectă pentru un sejur deosebit de plăcut

  Multe dintre plajele Insulei Sardinia sunt cunoscute la nivel internațional, așa cum este cazul plajelor din Villasimius, Costa Smeralda și Alghero. De asmenea, multe dintre plajele Sardiniei au reușit să-și mențină încă natura sălbatică, nefiind încă luate cu asalt de către turismul de masă. În rândul acestor plaje se situează și plaja Berchida, precum și plajele din provinciile Ogliastra și Oristano. Fiind o insulă atât de veche, eroziunile cauzate de vânturi și ploi au făcut ca pe cuprinsul Sardiniei să nu existe munți înalți, altitudinile medii fiind situate între 300 și 1000 metri. Altitudinea maximă este de 1834 metri și se înregistrează în vârful Punta La Marmora. Cu toate acestea, relieful insulei este cu precădere montan. Pe teritoriul Insulei Sardinia există și o serie de situri arheologice, cele mai importante sunt cu siguranță descoperirile de la Nuraghes.  Insula Sardinia este străbătută de puține râuri, cel mai mare râu al său este Tirso, care măsoară 151 kilometri și se varsă în Marea Sardiniei. Singurul lac cu apă dulce de pe teritoriul Insulei Sardinia este Lago di Baratz.  Climatul Insulei Sardinia variază de la o zonă la alta, în funcție de latitudine și altitudine. Pe cuprinsul său se înregistrează două microclimate: mediteraneean cu influențe oceanice și temperat oceanic. Cele mai bogate precipitații cad în timpul iernii și a toamnei, temperatura medie se situează între 11 și 17 grade Celsius, iernile fiind blânde, iar verile calde.

     Insula Sardinia își încântă vizitatorii cu anumite caracteristici, printre care: ape de smarald, plaje acoperite cu nisip alb precum zăpada, tradiții vechi de sute de ani și peisaje naturale neafectate de intervenția umană. Pe cuprinsul său se întind păduri kilometrice de copaci milenari, mici zone deșertice și zone mlăștinoase, unde viețuiesc cai sălbatici și numeroase specii de păsări. Turiștii care preferă muntele în detrimentul mării se vor putea bucura de drumeții în zona Gennargentu, cea mai vastă zonă montană de pe cuprinsul Insulei Sardinia. Regiunea se bucură de o floră și o faună deosebit de complexă, astfel că veți avea ocazia de a admira mufloni, vulturi aurii, cerbi și alte specii de mamifere și păsări rare. Insula Sardinia are o populație de 69 locuitori pe kilometru pătrat, fiind a patra cea mai puțin populată regiune a Italiei. Insula Sardinia este regiunea cu cea mai mică rata a natalității.  Natalitatea scăzută împreună cu îmbătrânirea populație i-a făcut pe cercetători să estimeze că în jurul anului 2080, Sardinia va fi insula cu cea mai mică populație din Europa. 

poza Insula Sardinia - destinația perfectă pentru un sejur deosebit de plăcut