Oferte Cazare - Litoral Alghero, Sardinia, Italia ☀️ 2022

Cazare - Litoral Alghero 2022

Alghero este una dintre cele mai populare destinații turistice din Insula Sardina, însă, cu toate acestea, a reușit să-și conserve și farmecul autentic din vremea în care era un simplu sat pescăresc. Orașul Alghero este situat în nord-vestul Insulei Sardinia, în Provincia Sassari, la 36 kilometri de Porto Torres și la 44 kilometri de Bosa. Orașul numără în jur de 40.000 de locuitori, iar economia sa se bazează în special pe turism, servicii și comerț. Orașul mai este cunoscut și sub denumirea de Barceloneta Sardiniană sau Mica Barcelona. Alghero este unul dintre cele mai mari orașe de pe cuprinsul Insulei Sardinia, iar în ceea ce privește numărul de locuitori se situează pe locul al cincilea.

Citeste mai mult

Litoral Alghero 2022 face parte din regiunea Sardinia din Italia.

In Alghero sunt 36 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 14 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele.

Filtre Litoral Alghero 2022

Filtreaza hotelurile din Alghero pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Alghero, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur de top în Alghero

     Originea numelui său nu este încă clară, însă cea mai veridică ipoteză susține faptul că orașului ar fi fost numit astfel datorită cantității imense de alge care se depune pe plajele sale, Aghero însemnând Orașul algelor. Cea de-a două ipoteză susține faptul că denumirea orașului ar avea origini arabe, în acest sens ținându-se cont de asemănare dintre Alghero și Alger.

     Zona în care în prezent se desfășoară orașul Alghero a fost locuită încă din neolitic, din această perioadă fiind descoperite frecvente artefacte ceramice, morminte subterane și o serie de necropole.  Din perioada feniciană urmele umane sunt relativ reduse, cert este faptul că zona a fost locuită și în perioada romană. Din această perioadă fiind scoase la lumină o serie de vile, fântâni și poduri.  Bazele orașului Alghero au fost puse în secolul al XII-lea, iar datorită poziției sale strategice și a mediului acvatic bogat orașul s-a dezvoltat rapid. La 28 august 1501, orașul Alghero a primit titlul de oraș regal. În anul 1541, orașul era vizitat de către împăratul Carol al V-lea. În anul 1652, orașul era lovit de o epidemie de ciumă, iar pentru a se salva o parte din locuitorii săi au emigrat în alte zone ale insulei cu speranța de a se vindeca. Efectul a fost însă contrariu, ciuma fiind răspândită pe tot cuprinsul Insulei Sardinia.  Orașul Alghero a avut mult de suferit și în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, când a fost puternic bombardat.  Mulți dintre locuitorii săi au rămas fără locuințe și au fost găzduiți de colegiul iezuit, dispus în spatele Bisericii San Michele.

   Alghero își cucerește vizitatorii prin frumusețea și calitatea plajelor, gastronomia delicioasă și prin prețuri accesibile. Partea istorică a orașului Alghero era numit în trecut Barcelonetta sau Mica Barcelonă. Cel mai impresionat edificiu istoric de pe cuprinsul orașului este catedrala, care datează din secolul al XVI-lea și are o arhitectură în stil gotic-catalan. În una din zilele petrecute în Alghero vă veți putea plimba cu barca de-a lungul coastei, unde veți putea explora grotele de la Capo Caccia-Grotta di Nettuno sau Peșterile lui Neptun. Pasionații de scufundări se pot îndrepta către Porto Conte,  unde vor putea descoperi bogăția mediului marin. 

poza Bucurați-vă de un sejur de top în Alghero

     Catedrala Santa Maria din Alghero datează din secolul al XVI-lea, este situată în centrul istoric al orașului și se numără printre cele mai mari lăcașuri de cult din Insula Sardinia. La exterior, nu putem să nu remarcăm clopotnița înaltă. Turnul catedralei are o istorie ceva mai îndelungată decât restul lăcașului de cult și este construit în stil gotic târziu. Intrarea principală a lăcașului de cult este dispusă către Piazza del Duomo, fațada neoclasică a lăcașului de cult datând din secolul al XIX-lea. La interior, lăcașul de cult are formă de cruce latină și este divizat în trei nave. Cele trei sunt separate între ele prin coloane clasice. În topul celor mai populare atracții turistice ale orașului Alghero se situează și Biserica San Michele. Lăcașul de cult este închinat patronului orașului și este dispusă în centrul orașului istoric, pe via Carlo Alberto. Documentele istorice atestă existența acestei biserici în cea de-a doua jumătate a secolului al XIV-lea. Lăcașul de cult și-a luat forma actuală în anul 1662, fațada sa este destul de simplă, însă impresionantă este cupola sa multicoloră, care este un adevărat simbol al orașului Alghero

   În timpul sejurului în Alghero, turiștii vor putea vizita și Palazzo de Ferrara. Acest edificiu istoric este situat în Piazza Civica și datează din secolul al XVI-lea.  A aparținut familiei Ferrara, o familie de comercianți bogați. Palatul a fost pentru un timp sediul guvernatorului militar al orașului, dar este cunoscut mai cu seamă, deoarece aici a fost găzduit Carol al V-lea în timpul vizitei sale în Alghero. În ceea ce privește arhitectura, palatul este construit în stil gotic, prezintă trei nivele, divizate de cornișe. 

poza Bucurați-vă de un sejur de top în Alghero

       Orașul Alghero se bucură de o coastă ce măsoară 80 de kilometri lungime și este delimitată în sud de Capo Marrargiu și la nord de Porta Ferro.  Cele mai importante plaje de pe coasta Alghero sunt: plaja Poglina, plaja Burati, plaja Calabona, plaja El Tro, plaja las Tronas, plaja Sfântul Ioan și altele. 

poza Bucurați-vă de un sejur de top în Alghero

Cele mai frumoase plaje din Alghero

  Plajele Insulei Sardinia sunt deosebit de frumoase, iar datorită calității lor, au fost premiate în repetate rânduri cu Blue Flag. Cele mai bune plaje sunt situate în zona de nord a orașului, între Fertilia și Porto Conte. În ceea ce privește orașul Alghero, turiștii se vor bucura de peisaje fermecătoare, natură virgină și plaje frumoase. În cele ce urmează, vă vom prezenta un top cu cele mai frumoase plaje din Alghero. Părerile bineînțeles că sunt subiective, însă dumneavoastră puteți explora toate aceste plaje și puteți realiza propriul top. 

Citeste mai mult.