Oferte Cazare - Litoral Napoli, Campania, Italia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Napoli 2024

  Napoli , cunoscut și ca Neapole, este cel mai mare oraș din Italia de Sud și cel de-al treilea cel mai mare oraș al Italiei. Orașul este locuit de circa 1 milion de persoane, iar zona sa metropolitană numără circa 4 milioane de rezidenți. Orașul este dispus la jumătatea distanței dintre Vulcanul Vezuviu și Campi Flegrei. Napoli este situat la circa 220 kilometri distanță de Roma, capitala Italiei, și la aproape 270 kilometri de Bari. Între anii 1285-1816, Napoli a fost capitala Regatului de Neapole, iar după anul 1861, odată cu unificarea Italiei, orașul a jucat rolul de capitală a Celor Două Sicilii.  Începând cu anul 1995, zona sa istorică a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Citeste mai mult

Litoral Napoli 2024 face parte din regiunea Campania din Italia.

In Napoli sunt 279 hoteluri, din care 16 hoteluri de 5 stele, 129 de hoteluri de 4 stele, 119 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, 10 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Napoli 2024

Filtreaza hotelurile din Napoli pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Napoli pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Cocumella incepand cu 5,242.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel La Pace incepand cu 1,589.00 €
Plecare 3 Mai 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Parkers incepand cu 7,979.00 €
Plecare 29 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Vesuvio incepand cu 1,985.00 €
Plecare 27 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Vesuvio Naples incepand cu 3,217.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Romeo incepand cu 4,122.00 €
Plecare 29 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Agave Hotel Residence Inn incepand cu 486.00 €
Plecare 3 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Culture Villa Capodimonte incepand cu 719.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Napoli, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de o vacanță relaxantă în Napoli

    În Napoli veți putea mânca cea mai buna pizza din Italia. De altfel, aici a fost inventată pizza, iar în secolul al XIX-lea, napolitanii au ridicat-o la rang de adevărată artă. Cele mai bune pizzeri sunt situate pe Via dei Tribunali, unde veți putea savura pizza cu tot felul de toppinguri, care mai de care mai delicioase. Pizza nu este singurul preparat delicios cu care se poate mândri orașului Napoli, deoarece aici vă veți putea bucura și de paste și fructe de mare absolut delicioase. De asemenea, trebuie să încercați și dulciurile și produsele de patiserie din oraș. Napoli se mândrește cu o gastronomie atât de bogată, deoarece între secolele XII-XIX, oraș s-a aflat sub stăpânire franceză, spaniolă și austriacă.

   Un sejur în Napoli se dovedește o experiență extrem de interesantă pentru iubitorii de istorie antică, în cadrul Muzeului de Arheologie din oraș fiind expuse multe dintre frescele, sculpturile și mozaicurile din Pompei. Foarte puține dintre acestea au rămas in situu. Prin urmare, vizitatorii muzeului vor putea admira adevărate comori ale antichității, precum Taurul Farnese, statuia zeiței Artemis din Efes și altele. Orașul Napoli este amplasat pe un tuf, o rocă moale, de origine vulcanică. Astfel, încă de acum 2500 de ani în urmă, locuitorii orașului au săpat sub acest tuf și au creat pasaje subterane, apeducte, camere mortuare, catacombe creștine, adăposturi antiaeriene. Pe cuprinsul orașului Napoli nu veți descoperi doar un singur castel, ci trei. Castelul Nuovo a fost construit între anii 1279-1282, în timpul domniei lui Carol I de Anjou. Castelul are dimensiuni impresionante, fapt ce îl face un adevărat simbol al orașului.  Castelul este cu extrem de spectaculos, mai ales pentru că pe una dintre fațadele sale este dispus un arc de triumf de marmură albă, construit în anul 1470, pentru a comemora intrarea lui Alfonso de Aragon în Napoli.  Construcția renascentistă amintește de arcurile de triumf romane, însă este mult mai bogat ornamentată, pe suprafața sa fiind sculptate numeroase ghirlande, motive florale, harpii și alte astfel de elemente. De asemenea, turiștii care aleg să călătorească în Napoli vor putea admira și Castelul  dell´Ovo, precum și Castelul Sant´Elmo, o fortăreață care datează din anul 1275. 

poza Bucurați-vă de o vacanță relaxantă în Napoli

      În cazul în care sunteți pasionați de artă, atunci neapărat trebuie să vizitați Napoli și Muzeul Capodimonte, un muzeu în cadrul căruia sunt expuse o mulțime de opere de artă, unele dintre ele fiind semnate de Caravaggio, Rafael, Michelangelo, Botticelli, Tițian, El Greco etc. În Napoli arta nu se rezumă doar la Muzeul Capodimonte sau Muzeul Arheologic, ci pe străzile sale veți descoperi numeroase sculpturi baroce și abstracte. Puteți vizita Cappello Sansevero, o capelă care datează din secolul al XVI-lea, care este înfrumusețată de o serie de sculpturi din secolul al XVIII-lea. Cea mai spectaculoasă sculptură este Hristos acoperit, sculptat de Giuseppe Sanmartino. La parterul capelei sunt expuse o serie de sculpturi anatomice. Există două teorii privind aceste sculpturi, unii spun că ele ar data din secolul al XVIII-lea și ar fi realizate din oase, artere și vene umane, iar cea de-a doua teorie spune că la realizarea acestora s-ar fi folosit de fapt ceară de albine, sârmă și mătase.

poza Bucurați-vă de o vacanță relaxantă în Napoli

    Napoli este un oraș liniștit, dar totuși plin de viață. Locuitorii săi sunt extrem de relaxați, astfel că rar veți vedea magazine sau localuri care să se deschidă mai devreme de ora 10. De regulă, toate localuri și magazinele se închid în jurul orei 13.00 și își reiau activitatea după 15.00, atunci când soarele se mai potolește. Odată cu lăsarea serii, orașul Napoli devine mai plin de viață, locuitorii și turiștii luând cu asalt zona universității, Spaccanapoli, Piazza Dante și barurile și restaurantele din jurul Castelului dell´Ovo. Nu poți să spui Napoli fără să-ți vină în minte scuterele pe care se înghesuiesc napolitanii. Rar îi veți vedea să poarte căști sau să țină cont de pietoni, mai degrabă, veți vedea cum pe străzile înguste, aceștia circulă cu peste 50 km/h, iar pietonii trebuie pur și simplu să se ferească din calea lor. Pentru o experiență autentic napoletană, puteți închiria și dumneavoastră un astfel de vehicul cu care să vă plimbați pe străduțele pitorești ale orașului. 

poza Bucurați-vă de o vacanță relaxantă în Napoli