Oferte Cazare - Litoral Emilia Romagna, Italia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Emilia Romagna 2024

    Emilia-Romagna este o regiune din nordul Italiei. Aceasta are formă de triunghi dreptunghic, fiind mărginită la est de Marea Adriatică, în nord de râul Po, iar în sud și vest de Munții Apenini. Emilia-Romagna se învecinează la nord cu regiunile Veneto și Lombardia , la vest cu Piemont și Liguria, cu Toscana , Marche și Republica San Marino la sud.  Regiunea Emilia-Romagna are o densitate a populație extrem de crescută, mai cu seamă în zona de câmpie. Emilia-Romagna este considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei și un loc perfect pentru a trăi. Economia regiunii se bazează, în principal, pe agricultură, condițiile naturale favorizând cultivarea cerealelor, a cartofilor, a porumbului, a roșiilor, a cepei, precum și a viței de vie și a fructelor. Totodată, în zonă este dezvoltată și creșterea animalelor, cu precădere a porcinelor și bovinelor. În ceea ce privește industria, cele mai dezvoltate ramuri sunt industria alimentară și turismul.  

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Emilia Romagna 2024 face parte din Italia.

In regiunea Emilia Romagna sunt 734 hoteluri, din care 33 de hoteluri de 5 stele, 327 de hoteluri de 4 stele, 327 de hoteluri de 3 stele, 39 de hoteluri de 2 stele, 8 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Emilia Romagna 2024

Filtreaza hotelurile din Emilia Romagna pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Emilia Romagna pe baza tipului de masa:

In Rimini sunt 288 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 91 de hoteluri de 4 stele, 161 de hoteluri de 3 stele, 26 de hoteluri de 2 stele, 6 hoteluri de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Grand Majestic Gia Baglioni incepand cu 3,305.00 €
Plecare 26 Februarie 2024, 7 nopti, Mic dejun
In Sorrento sunt 56 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 27 de hoteluri de 4 stele, 21 de hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Parma sunt 27 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Savoia incepand cu 3,631.00 €
Plecare 24 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Bellavista Francischiello Hotel And Spa incepand cu 1,263.00 €
Plecare 30 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Cristina incepand cu 1,568.00 €
Plecare 4 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mary incepand cu 2,135.00 €
Plecare 4 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Savoia incepand cu 3,631.00 €
Plecare 24 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Royal Positano incepand cu 2,538.00 €
Plecare 24 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Emilia Romagna, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur Emilia-Romagna - O regiune cu o mulțime de orașe fascinante

    Cel mai important oraș al regiunii Emilia-Romagna este Bologna, însă pe această parte a Italiei se mândrește și cu alte orașe frumoase, cum sunt: Parma, Piacenza, Modena, Rimini, Ferrara, Forli, Ravenna și Reggio nell´Emilia. În componența regiunii Emilia-Romagna intră și o serie de sate, stațiunii litorale și stațiuni montane, bogate în  istorie și tradiție. Fiecare oraș și sat de pe cuprinsul regiunii păstrează cu sfințenie reminiscențele și obiceiurile trecute, fiind, totodată, extrem de bine ancorate la contemporaneitate. Partea de nord a regiunii Emilia-Romagna este o câmpie întinsă, unde altitudinea maximă este de 60 metri față de nivelul mării. Denumirea provinciei provine de la Via Aemilia, un drum roman care traversa zona cuprinsă între Rimini și Piacenza. O cale ferată modernă urmează îndeaproape traseul acestui drum roman. Denumirea s-a încetățenit încetul cu încetul în Emilia-Romagna, care forma în epocă cea de-a opta regiune augustană a Italiei.


   Turiștii care doresc să descopere mai multe orașe și sate de pe cuprinsul regiunii Emilia-Romagna o pot face prin intermediul bicicletei.  Astfel, se vor putea bucura mai mult de frumusețile coastei și a satelor, de vederile către podgorii sau către dealurile domoale.  Cei care aleg să se bucure de plimbări cu bicicleta nu doar că vor petrece timp în natură și vor face mișcare, care, nu trebuie să mai menționăm cât este de importantă pentru sănătatea fizică și psihică, ci vor proteja și mediul înconjurător. Dacă vreți să cunoașteți fața autentică a regiunii Emilia-Romagna, atunci neapărat trebuie să faceți un popas în Brisighella. Orășelul acesta este străbătut de străduțe pitorești, de-a lungul cărora veți descoperi cafenele cochete sau gelaterii, unde vă veți putea răcori în zilele însorite de vară. În ceea ce privește atracțiile orașului, turiștii nu pot rata Turnul cu ceas, Castelul și Biserica. În împrejurimile orașului există câteva peșteri, care în prezent găzduiesc diverse spectacole live. Turiștii care doresc ca pe durata sejurului în Emilia-Romagna să se bucure și de câteva zile la plajă se pot îndrepta către fermecătoarea stațiune litorală Cesenatico. Făcând abstracție de plajă, orașul Cesenatico este adorabil, casele în nuanțe pastelate fiind dispuse de-a lungul unor canele mici. De asemenea, pe cuprinsul orașului, turiștii vor descoperi și un muzeu maritim, precum și numeroase restaurante și cafenele.

poza Sejur  Emilia-Romagna - O regiune cu o mulțime de orașe fascinante

   Unul dintre cele mai puțin cunoscute și mai interesante orașe ale regiunii Emilia-Romagna este Comacchio, supranumit Mica Veneție. Orașul este străbătut de canale, care, deși nu sunt la fel de impresionante ca cele din Veneția, cu siguranță vă vor plăcea. În plus, în Comacchio nu veți da peste marea de turiști din Veneția. Lui Comacchio nu-i lipsește nimic, pe cuprinsul său existând clădiri colorate, străzi înțesate de restaurante și baruri.

   Pasionații de artă și nu numai vor iubi orașul Ferrara. Palazzo die Diamanti găzduiește celebra Galerie Națională de Fotografie, în timp ce Castelul Ferrara se face remarcat datorită fațadei din marmură, care datează din secolul al XIII-lea. Orașul Modena este renumit pentru două lucruri: pentru mașinile rapide și pentru oțetul balsamic de Modena.  Pe lângă acestea, Modena are multe alte de oferit, astfel că se merită să organizați o excursie de o zi aici. Torre della Ghirlandia este fără doar și poate cel mai însemnat obiectiv turistic al orașului, de aici turiștii putându-se bucura de vederi panoramice. Castelul roman din apropiere completează piața centrală. Nu puteți părăsi Modena fără a vizita Galleria Estense, care găzduiește o colecție impresionabilă de picturi din secolul al XIV-lea. 

poza Sejur  Emilia-Romagna - O regiune cu o mulțime de orașe fascinante