Cele mai bune 10 hoteluri din Milano

     Orașul Milano se situează printre cele mai frumoase și mai interesante orașe ale Italiei. Deși nu se bucură de la fel de multă popularitate precum Roma, Florența și Veneția, Milano este cel mai bogat și mai elegant oraș italian, motiv pentru care credem că merită vizitat măcar o dată în viață. Nu e de mirare că în anul 2019, Milano a fost vizitat de aproape 11 milioane de turiști. Pe cuprinsul său veți descoperi hoteluri pentru toate gusturile și bugetele, iar în cele ce urmează noi ne-am decis să vi le prezentăm pe cele care se bucură de cea mai mare apreciere din partea vizitatorilor.

   Hotel Mandarin Oriental este un hotel situat în cartierul Quadrilatero din Milano, astfel încât turiștii cazați aici se vor afla la doar câteva minute distanță de Teatrul La Scala și Domul din oraș. Deși este situat în zona centrală a orașului,  Hotel Mandarin Oriental oferă o atmosferă liniștită și relaxantă. În ceea ce privește stilul arhitectural, hotelul se aseamănă cu o reședință milaneză din secolul al XX-lea, fiind decorat în culori pastel și având două curți interioare extraordinar de frumoase. Acest hotel este potrivit pentru orice tip de turiștii, deoarece dispune de parcare, room service, spălătorie, WiFi, centru fitness, restaurant, bar, saună, baie de aburi și piscină interioară. 

 Lombardia Milano poza

        În topul celor mai bune hoteluri din Milano se situează și Hotel Ostello Bello. Hotelul este situat în apropiere de Via Torino, la circa 10 minute de mers pe jos de Dom. Prin urmare, turiștii cazați aici vor putea vizita cu ușurință cele mai cunoscute și interesante atracții turistice ale orașului. Hotelul are un design relaxant și funky, cu piese de mobilier în diverse culori și stiluri, mașini de scris vechi și alte astfel de obiecte. Personalul tânăr al hotelului este mereu primitor și dornic să vă ajute. După o zi petrecută pe străzile orașului Milano, turiștii se vor putea relaxa în barul hotelului, unde atmosfera este extrem de animată și plăcută. Hotel Ostello Bello dispune și de restaurant, internet WiFi și spălătorie. Date fiind toate acestea, hotelul se potrivește perfect turiștilor tineri și dornici de distracție. 

 Lombardia Milano poza

        În cazul în care doriți să vizitați orașul Milano și nu v-ați hotărât încă asupra cazării, noi vă recomandăm să aveți în vedere Hotel Park Hyatt Milano. Acest hotel este situat în inima orașului Milano în apropiere de Galleria Vittorio Emanuele II. Hotelul funcționează într-un palat care datează din anii 1870, fiind decorat cu marmură neagră și travertin crem. În ceea ce privește facilitățile , hotelul pune la dispoziția oaspeților săi restaurant, bar, room service, spălătorie, spa, baie de aburi și centru fitness.

 Lombardia Milano poza

         Senato Hotel Milano este un hotel tip boutique, extrem de elegant, decorat în nuanțe de alb, negru și auriu, cu pardoseli din marmură, lămpi lucrate manual și scaune cu un stil deosebit. Hotelul este dispus pe Via Senato, una dintre cele mai elegante artere ale orașului Milano. Camerele de pe cuprinsul hotelului sunt elegante și luminoase și sunt dotate cu baie proprie și minibar. Turiștii cazați aici se vor bucura și de prezența unui bar, a unui centru fitness, precum și de room service, spălătorie și WiFi.

 Lombardia Milano poza

          Four Seasons Hotel Milano este un hotel elegant, care funcționează într-o fostă mănăstire din secolul al XV-lea.  Unitățile de cazare sunt situate în jurul unei curți interioare și sunt decorate cu mult bun gust. Hotelul este situat în inima cartierului Quadrilatero, astfel încât în apropierea sa veți descoperi buticuri exclusiviste și numeroase cafenele și restaurante elegante. Personalul hotelului este prietenos și amabil, iar facilitățile oferite turiștilor sunt complexe. Astfel, în cazul în care veți alege să vă cazați aici, vă veți bucura de parcare, room service, spălătorie, saună, restaurant, bar, WiFi, baie de aburi, piscină și centru fitness. 

 Lombardia Milano poza

            Hotel The Square Milano Duomo este un hotel situat într-un cartier de afaceri liniștit al orașului Milano, la doar cinci minute de mers pe jos de domul orașului. Hotelul funcționează într-o clădire elegantă din anul 1940, interiorul său fiind decorat în nuanțe de auriu și negru. Turiștii cazați aici vor putea să-și petreacă timpul în holul elegant al hotelului, vor putea servi masa la restaurantul Arya sau se vor putea relaxa prin intermediul saunei, a căzii cu hidromasaj și a hammamului. Vara, hotelul pune la dispoziția oaspeților săi și o terasă pe acoperiș.

 Lombardia Milano poza

             Printre cele mai elegante hoteluri din Milano se situează și Enterprise Hotel. Hotelul este situat de-a lungul Corso Sempione, una dintre străzile principale ale orașului. La decorarea hotelului s-au utilizat elemente asiatice, cele mai multe obiecte de decor fiind alese personal de către proprietarul hotelului, care este de meserie arhitect. Turiștii se vor putea relaxa la unul dintre cele două baruri ale hotelului sau la centru spa, care este dotat cu cadă cu hidromasaj, hammam și zonă de relaxare. Unitatea de cazare dispune și de 8 săli de ședințe, centru fitness, parcare, restaurant și internet WiFi.

 Lombardia Milano poza

              De recenzii foarte bune din partea turiștiilor se bucură și Baglioni Hotel Carlton - Milan. Hotelul este amplasat într-un conac în stil clasic, este cotat cu 5* și este decorat cu țesături bogate de brocart și candelabre din sticlă de Murano. Hotelul beneficiază de o locație exclusivistă, fiind situat în inima cartierului Quadrilatero. Oaspeții hotelului vor putea să-și petreacă timpul în holul său elegant, decorat cu canapele de piele și adevărate opere de artă. Turiștii cazați aici au toate șansele să petreacă un sejur relaxant și plăcut, deoarece hotelul le pune la dispoziție parcare, room service, spălătorie, spa, centru fitness, restaurant, bar, saună, baie de aburi și WiFi.

 Lombardia Milano poza

                Printre recomandările noastre se situează și Starhotels Echo. Hotelul este amplasat vizavi de Stazione Centrale și dorește să-și facă oaspeții să se simtă precum într-o grădină urbană. Hotelul își propune să fie cât mai prietenos cu mediul, de aceea este dotat cu panouri solare, iar apa cu săpun este filtrată pentru a putea fi folosită la curățenie. Printre dotările de care dispune hotelul se numără: restaurant, bar, parcare, WiFi, baie de aburi, spălătorie, centru fitness și piscină. 

 Lombardia Milano poza

           Ultimul hotel pe care îl vom supune atenției dumneavoastră este Armani Hotel Milano. Hotelul este situat în cartierul Montenapoleone, cea mai exclusivistă zonă a orașului Milano.  Cartierul este înțesat de magazine de lux și case cochete. Turiștii cazați aici vor putea vizita cu foarte mare ușurință Teatrul La Scala, Domul și Pinacoteca di Brera. Odată cazați în cadrul acestui hotel, vor beneficia de restaurant, spălătorie, bar, room service, saună, WiFi, baie de aburi, centru fitness și piscină. 

 Lombardia Milano poza

Top atracții turistice de pe cuprinsul orașului Milano

 Situat în partea de nord a Italiei, în Lombardia, Milano este principalul centru economic și monden al statului. Milano este casa celor mai importanți designeri de modă, precum Armani, Prada și Versace, însă Milano nu se impune doar în ceea ce privește moda, ci își încântă vizitatorii și prin edificiile sale istorice.  Toate acestea au făcut din Milano al treilea cel mai vizitat oraș al Italiei, pe primele două locuri situându-se Roma și Veneția. 

Citeste mai mult.