Top atracții turistice de pe cuprinsul orașului Milano

     Situat în partea de nord a Italiei, în Lombardia, Milano este principalul centru economic și monden al statului. Milano este casa celor mai importanți designeri de modă, precum Armani, Prada și Versace, însă Milano nu se impune doar în ceea ce privește moda, ci își încântă vizitatorii și prin edificiile sale istorice.  Toate acestea au făcut din Milano al treilea cel mai vizitat oraș al Italiei, pe primele două locuri situându-se Roma și Veneția. 

     Domul din Milano este fără doar și poate cel mai important obiectiv turistic din oraș. Domul este dispus în centrul orașului și este o adevărată capodoperă arhitecturală, care fie vă va fascina, fie vă va obosi prin multitudinea de elemente și stiluri. Construcția Domului din Milano a debutat în anul 1386, edificiul fiind finalizat aproape o jumătate de mileniu mai târziu. Domul din Milano este cea mai grandioasă și mai mare clădire gotică de pe cuprinsul Italiei, măsoară 157 metri lungime și 108,5 metri  înălțime. De pe terasele sale superioare, turiștii se vor bucura de priveliști senzaționale asupra orașului Milano

 Lombardia Milano poza

      În topul celor mai spectaculoase edificii arhitecturale de pe cuprinsul orașului Milano se situează și Castelul Sforza. De-a lungul existenței sale, castelul a jucat rol de cetate defensivă, reședința unor duci, precum și de cazarmă militară. În prezent, Castelul Sforza găzduiește muzeele municipale din Milano și sediile altor instituții culturale.  Istoria acestui castel debutează între anii 1358-1368, când s-a construit primul său nucleu, cunoscut drept Castello di Porta Giovia. În decursul secolelor castelul s-a extins, astfel încât în secolul al XVII-lea, aceasta avea să ajungă una dintre cele mai importante cetăți militare ale Europei. 

 Lombardia Milano poza

      Galleria Vittorio Emanuele II este un adevărat simbol al orașului Milano. Celebra galerie datează din secolul al XIX-lea și este opera celebrului arhitect Giuseppe Mengoni. O plimbare în această zonă a orașului Milano este o activitate populară atât în rândul turiștilor, cât și în rândul locuitorilor orașului. Galleria Vittorio Emanuele II a fost concepută ca un pasaj ce leagă Domul din Milano de Teatrul La Scala. În scurt timp comercianții și-au instalat vitrinele aici, iar Galleria a devenit primul centru comercial din Italia. 

 Lombardia Milano poza

          Teatrul La Scala nu doar că este cel mai frumos teatru din Italia, ci este și cel mai frumos teatru din lume. Pe scena sa au urcat unii dintre cei mai celebri artiști din lume, precum Maria Callas, Luciano Pavarotti, Carla Fracci și Luchino Visconti. Teatrul La Scala a fost construit între anii 1776-1778, de către arhitectul Giuseppe Piermarini. Important de precizat este că edificiul nu a jucat dintotdeauna rol de teatru, ci într-o vreme a fost loc de joacă pentru burghezia milaneză. Teatrul a fost renovat și extins între anii 2002-2004, deoarece pe durata Celui De-al Doilea Război Mondial a suferit pagube majore. 

 Lombardia Milano poza

        În timpul sejurului în Milano, turiștii vor putea vizita și Basilica di Sant´Ambrogio. Lăcașul de cult poartă numele fondatorului său, episcopului orașului Milano în secolul al IV-lea și totodată patronul orașului. De altfel, rămășițele pământești ale episcopului sunt păstrate aici. Trebuie precizat că Basilica di Sant´Ambrogio mai păstrează destul de puține elemente originale, însă turiștii vor putea admira un altar din aur din vremea lui Carol cel Mare, un amvon din marmură care datează din secolul al X-lea și un atrium cu coloane asemănătoare cu trunchiurile unor copaci. 

 Lombardia Milano poza

             Nu se poate să vizitați Milano și să ratați Biserica Santa Maria della Grazie. Lăcașul de cult a fost construit în jurul anului 1400, fiind proiectat de către celebrul arhitect Donato Bramate. Lăcașul de cult este cunoscut pe întreg mapamondul datorită Cinei cea de Taină, opera lui Leonardo da Vinci.  Biserica Santa Maria della Grazie a trecut printr-un amplu proces de restaurare spre finele secolului al XX-lea. A admira Cina cea de Taină cu siguranță este unul dintre acele lucruri ce merită făcute pe parcursul vieții măcar o dată în viață. 

 Lombardia Milano poza

            În topul celor mai frumoase locuri de pe cuprinsul orașului Milano se situează și Piazza Mercani. În Evul Mediu aceasta era centrul administrativ al orașului. Deși acum este ceva mai restrânsă,  piața este principalul loc în care puteți descoperi câte ceva din farmecul medieval al orașului Milano.  În perioada Sărbătorilor de Iarnă, piața este extrem de animată, aici organizându-se târgul de Crăciun. 

 Lombardia Milano poza

           Navigli Lombardi sau Canalele din Milano datează din secolul al XII-lea și au fost construite pentru a facilita irigarea. La începutul secolului al XIV-lea, canalele din Milano au fost extinse pentru a facilita transportul mărfurilor, funcție pe care au avut-o până în secolul al XIX-lea. În prezent,  Navigli Lombardi sunt cu mult restrânse, însă turiștii se vor putea bucura de o croazieră de-a lungul lor, ocazie cu care vor putea descoperi și o parte a orașului.

 Lombardia Milano poza

Cele mai bune 10 hoteluri din Milano

   Orașul Milano se situează printre cele mai frumoase și mai interesante orașe ale Italiei. Deși nu se bucură de la fel de multă popularitate precum Roma, Florența și Veneția, Milano este cel mai bogat și mai elegant oraș italian, motiv pentru care credem că merită vizitat măcar o dată în viață. Nu e de mirare că în anul 2019, Milano a fost vizitat de aproape 11 milioane de turiști. Pe cuprinsul său veți descoperi hoteluri pentru toate gusturile și bugetele, iar în cele ce urmează noi ne-am decis să vi le prezentăm pe cele care se bucură de cea mai mare apreciere din partea vizitatorilor.

Citeste mai mult.