Oferte Cazare - City Break Milano, Lombardia, Italia 🌆 2024

Cazare - City Break Milano 2024

    Orașul  Milano   este capitala Lombardiei și numără aproximativ 1,3 milioane de locuitori. Este cel mai dezvoltat și mare oraș industrial al Italiei, dar este și un centru al modei, al fotografilor, artiștilor și designerilor.  Milano   se mândrește cu un centru vechi înțesat de clădiri istorice, palate fascinante și străzi romantice. Toate acestea îi fac pe turiștii din întreaga lume să viziteze acest oraș glamorous și deosebit de frumos. Istoria orașului Milano debutează undeva în jurul anului 400 î. Hr., când galii i-au învins pe etrusci și apoi s-au stabilit aici. În anul 222 î. Hr.  Milano  era cucerit de către romani și era anexat imperiului. În anul 313, prin Edictul de la Milan, creștinismul era considerată religie tolerantă, astfel că în oraș au început să se construiască numeroase lăcașuri de cult și a fost numit primul episcop al orașului în persoana lui Ambrogio. 

Citeste mai mult

City Break Milano 2024 face parte din regiunea Lombardia din Italia.

In Milano sunt 521 hoteluri, din care 40 de hoteluri de 5 stele, 311 de hoteluri de 4 stele, 142 de hoteluri de 3 stele, 19 hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.

Filtre City Break Milano 2024

Filtreaza hotelurile din Milano pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Milano pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Armani Hotel Milano incepand cu 8,480.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Excelsior Hotel Gallia, A Luxury Collection Hotel, Milan incepand cu 3,564.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Et De Milan incepand cu 3,845.00 €
Plecare 26 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Chateau Monfort incepand cu 2,020.00 €
Plecare 30 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Magna Pars Suites incepand cu 2,534.00 €
Plecare 2 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Magna Pars Suites Milano incepand cu 2,498.00 €
Plecare 27 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mandarin Oriental incepand cu 10,588.00 €
Plecare 25 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Me Milan Il Duca incepand cu 3,557.00 €
Plecare 2 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Milano, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur Milano, cel mai glamorous oras al Italiei

   În anul 1386 s-a început construirea domului, care avea să devină un adevărat simbol al orașului. Domul a fost finalizat șase secole mai târziu. Pe locul în care a fost construit acesta, înainte exista o biserică închinată Sfântului Tecla. Acesta biserică data din secolul al IV-lea și era cea mai veche biserică din oraș.  A fost însă demolată în secolul al XV-lea pentru a crea mai mult spațiu domului. După cum am precizat anterior, a fost nevoie de 6 secole pentru ca domul să fie finalizat. Prin urmare, acesta prezintă diferite stiluri arhitecturale, ceea ce l-a făcut pe criticul de artă John Ruskin să afirme: „Catedrala a furat câte ceva din toate stilurile lumii și fiecare stil a fost prost redat”. Cu toate acestea, catedrala îi fascinează în mod continuu pe muritorii de rând. De asemenea, au existat și scriitori celebri care au rămas fascinați de această catedrală, așa cum este și cazul lui Mark Twain, care, după ce a vizitat-o în anul 1867, avea să declare cum entuziasm: „Oricum te-ai uita la extraordinara catedrală, este nobilă, este frumoasă”. La polul opus, Oscar Wilde se arăta cu totul dezamăgit: Catedrala este un eșec teribil, e monstruoasă și fără valoare stilistică”. Domul din Milano este cel de-al treilea cel mai mare lăcaș de cult din lume, având o suprafață de 11.700 metri pătrați. Este cunoscut în întreaga lume drept Domul din Milano, însă denumirea sa oficială este Basilica Cattedrale Metropolitana di Santa Maria Nascente. Lăcașul de cult este dedicat Fecioarei Maria, motiv pentru care îl cel mai înalt punct al catedralei este dispusă o statuie a fecioarei, care măsoară 4, 16 metri înălțime și este acoperită cu aproape 4000 de piese de aur. Fațada Domului din Milano a fost finalizată în anul 1805, atunci când Napoleon Bonaparte avea să fie încoronat aici rege al Italiei. În semn de recunoștință, statuia sa este dispusă în vârful uneia dintre turle. Arhitecții spun că nu există o altă catedrala în lume care să depășească domul din Milano în ceea ce privește numărul de statui. Domul numără 200 de basoreliefuri, 3,600 de statui, 55 de vitralii, 135 de turle și 96 de garguie. Toate aceste se pot dovedi destul de copleșitoare pentru vizitatori. De pe acoperișul catedralei, turiștii se vor putea bucura de o priveliște de ansamblu asupra orașului Milano.

poza Sejur Milano, cel mai glamorous oras al Italiei


   Pe cuprinsul orașului 
Milano veți descoperi și o serie de palate de-a dreptul fascinante, așa cum este cazul Palatului Regal. Acesta este una dintre cele mai spectaculoase clădiri de secol XVIII din Milano. Aici și-au avut reședința familiile Visconti și Sforza, iar mai târziu guvernatorii spanioli și austrieci. Între anii 1771-1778, clădirea a fost renovată de către arhitectul Giuseppe Piermarini. Începând cu 1598, Palatul regal din Milano a găzduit primul teatru permanent al orașului. Printre cele mai cunoscute obiective turistice din oraș se situează și Castelul Sforza.  Castelul a fost construit între anii 1358-1368, dar a fost parțial distrus în anul 1447. În anul 1880, guvernul a dorit să-l dărâme, însă acest lucru nu s-a întâmplat, Castelul Sforza fiind restaurant sub îndrumarea lui Luca Beltrami.

poza Sejur Milano, cel mai glamorous oras al Italiei

   Dintre simbolurile orașului Milano nu avea cum să lipsească Galleria Vittorio Emanuele II. Aceasta este dispusă chiar în inima orașului, între Domul din Milano și Teatrul Scala din Milano. Galeria a fost construită între anii 1860-1870 și este dedicată regelui Victor Emanuel al II-lea, unificatorul statului italian. Galeria are un aspect extrem de fin și elegant, tavanul său înalt fiind format din domuri de sticlă pe suporturi de fier.  Galeria din Milano este opera arhitectului Giuseppe Megnoni, care a căzut de pe o schelă și a încetat din viață chiar cu puțin timp ca galeria să fie finalizată. În prezent, Galleria Vittorio Emanuele II este un loc extrem de popular în rândul turiștilor, aceștia venind aici pentru a lua masa, pentru a se relaxa la o cafea sau pentru sesiuni de shopping prelungite.

   Arcul Păcii a fost construit în anul 1806, când Luigi Cagnolo i-a cerut lui Napoleon I să construiască în Milano un monument comemorativ. După ce Napoleon I a fost înfrânt la Waterloo, construcția arcului a fost întreruptă. În anul 1826, împăratul Austriei a dispus finalizarea construcției, monumentul urmând să fie dedicat păcii încheiate în Europa în anul 1815. Arcul Păcii a fost inaugurat la 10 septembrie 1838, în prezența împăratului Ferdinand I al Austriei. 

poza Sejur Milano, cel mai glamorous oras al Italiei

Cele mai bune 10 hoteluri din Milano

   Orașul Milano se situează printre cele mai frumoase și mai interesante orașe ale Italiei. Deși nu se bucură de la fel de multă popularitate precum Roma, Florența și Veneția, Milano este cel mai bogat și mai elegant oraș italian, motiv pentru care credem că merită vizitat măcar o dată în viață. Nu e de mirare că în anul 2019, Milano a fost vizitat de aproape 11 milioane de turiști. Pe cuprinsul său veți descoperi hoteluri pentru toate gusturile și bugetele, iar în cele ce urmează noi ne-am decis să vi le prezentăm pe cele care se bucură de cea mai mare apreciere din partea vizitatorilor.

Citeste mai mult.

Top atracții turistice de pe cuprinsul orașului Milano

 Situat în partea de nord a Italiei, în Lombardia, Milano este principalul centru economic și monden al statului. Milano este casa celor mai importanți designeri de modă, precum Armani, Prada și Versace, însă Milano nu se impune doar în ceea ce privește moda, ci își încântă vizitatorii și prin edificiile sale istorice.  Toate acestea au făcut din Milano al treilea cel mai vizitat oraș al Italiei, pe primele două locuri situându-se Roma și Veneția. 

Citeste mai mult.