Cele mai luxoase hoteluri din Roma

      Roma este un oraș absolut fascinant, situându-se în topul celor mai frumoase orașe din Europa și chiar din lume. Pe cuprinsul său turiștii vor descoperi atracții turistice diverse, care datează din perioada antică, medievală, modernă sau contemporană. Roma este destinația perfectă pentru a petrece un sejur romantic, iar pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, puteți opta pentru unul dintre hotelurile prezentate în cele ce urmează. 

    Hotel De La Ville Roma se situează în topul celor mai bune hoteluri de pe cuprinsul orașului Roma. Hotelul este cotat cu 5* și este dispus în zona superioară a Treptelor Spaniole. Prin urmare, turiștii cazați aici vor fi la doar câteva minute distanță de cele mai populare atracții ale orașului Roma, precum Fontana di Trevi, Piața Navona și Villa Borghese. Pe acoperișul hotelului funcționează un bar, de unde turiștii se vor putea bucura de priveliști de ansamblu asupra orașului.   Hotel De La Ville Roma se bucură de un decor luxuriant, cu mobilier din lemn masiv, țesături aurii și candelabre unice. Bineînțeles că  Hotel De La Ville Roma nu este pe gustul tuturor, dacă preferați decorurile minimaliste, acesta nu este un hotel pentru dumneavoastră. În ceea ce privește facilitățile, Hotel De La Ville Roma pune la dispoziția oaspeților săi un restaurant, un bar, saună, centru fitness, hammam, parcare, spălătorie, WiFi și room service. 

 Provincia Roma Roma poza

    Eden Hotel este considerat unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe cuprinsul Romei.  Unitatea de cazare combină cu succes farmecul secolelor trecute cu facilitățile moderne ale secolului al XXI-lea. Hotelul este dispus într-o zonă înaltă a cartierului Ludovisi, astfel că de aici veți putea admira vederi panoramice asupra orașului etern.  Eden Hotel  este înconjurat de grădini luxuriante, iar oaspeții săi vor avea acces facil către Treptele Spaniole, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi și Panteon. Hotelul a fost recent renovat de către arhitecții francezi Bruno Moinard și Claire Betaile. La interior, hotelul este opulent, camerele fiind decorate cu marmură și multe elemente aurii.  Eden Hotel și-a început activitatea în anul 1889, iar de-a lungul istoriei sale a găzduit celebrități din întreaga lume și oameni politici de prim rang. Șederea aici cu siguranță va fi o experiență pe care nu o veți uita, deoarece unitatea de cazare vă pune la dispoziție bar, restaurant, centru fitness, baie de aburi, spălătorie și WiFi. 

 Provincia Roma Roma poza

     Turiștii care plănuiesc să petreacă un sejur memorabil în Roma pot avea în vedere și Hotel Margutta 19. Dacă celelalte două hoteluri prezentate anterior sunt hoteluri cu tradiție, Hotel Margutta 19 este un hotel modern, inaugurat în anul 2017. Hotelul este dispus în centrul istoric al orașului Roma, între Treptele Spaniole și Piazza del Popolo. Hotelul numără 16 camere, decorate modern și elegant. Unitățile de cazare oferă vederi către grădina hotelului sau către Via Margutta. Turiștii care vor alege să se cazeze aici vor beneficia de restaurant, bar, spălătorie, WiFi și room service. 

 Provincia Roma Roma poza

    Hotel De Russie este situat pe Via Del Babuino, între Treptele Spaniole și Piazza del Popolo. Hotelul este dispus în mijlocul unei grădini liniştite, extrem de frumoase, și dispune de restaurant, precum şi de camere spaţioase şi elegante. Deși a fost inaugurat în anul 2000, hotelul păstrează încă o parte din aerul boem al secolelor trecute. Turiștii cazați aici se vor bucura de o ședere plăcută și relaxantă, putându-se relaxa în centrul wellness, care oferă o saună, baie turcească şi piscină cu apă sărată şi hidromasaj. De asemenea, vor putea opta pentru masaje şi tratamente de înfrumuseţe.

 Provincia Roma Roma poza

       Printre hotelurile emblematice ale orașului Roma nu avea cum să nu se situeze și Hotel St Regis Rome. Hotelul și-a întâmpinat primii oaspeți în anul 1894, își încâtă și acum oaspeții cu vederi către Piazza della Repubblica și băile lui Dioclețian. De asemenea, turiștii cazați aici vor putea vizita cu ușurință Fontana di Trevi, Treptele Spaniole și Via dei Condotti. Interiorul hotelului este absolut fabulos, în holul monumental tronează un candelabru spectaculos din sticlă de Murano și numeroase elemente de mobilier și decor în nuanțe aurii. În decursul timpul, Hotel St Regis Rome a fost printre preferatul celebrităților și a șefilor de stat în întreaga lume. Turiștii cazați aici se vor bucura de parcare, bar, room service, centru fitness, restaurant spălătorie și WiFi.

 Provincia Roma Roma poza

        Ultimul hotel pe care îl vom supune atenției dumnevoastră este Hotel Gran Melia. Hotelul este dispus în inima centrul istoric al orașului Roma, pe locul în care în perioada antică se întindea Villa Agrippina, reședința mamei împăratului Nero. Hotelul este dispus la doar câteva minute distanță de Bazilica Sfântului Petru și de centrul istoric al Romei. Hotel Gran Melia este un hotel cosmopolit, dar care păstrează și un farmec local. Unitatea de cazare pune la dispoziția oaspeților săi două piscine exterioare, un centru fitness, baie de aburi, saună, WiFi, restaurant, bar, parcare și club pentru copii. 

 Provincia Roma Roma poza

Atracții turistice Roma: Palatul Vaticanului

Palatul Apostolic, cunoscut și ca Palatul Vaticanului sau Palatul Papal, este reședința papei, capul Bisericii Catolice.  Palatul Apostolic găzduiește apartamentele papale, birourile guvernamentale ale înaltului cler catolic, o serie de capele, Muzeele Vaticanului și Biblioteca Vaticanului.

Citeste mai mult.

Cele mai populare 8 atracții turistice din Roma

 Roma este un oraș încărcat de atracții antice și creștine, astfel încât o să vă fie greu să vă hotărâți ce sa vizitați mai întâi. Desigur, dumneavoastră puteți să vă faceți programul așa cum doriți, însă noi ne-am gândit că ar fi benefic să vă prezentăm unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale orașului, pe care cei mai mulți turiști nu le ratează.

Citeste mai mult.