Oferte Cazare - City Break Roma, Provincia Roma, Italia 🌆 2024

Cazare - City Break Roma 2024

      Roma  este unul dintre cele mai interesante și fermecătoare orașe din lume. Este supranumit „orașul celor 7 coline”, deoarece este înconjurat de 7 zone de relief mai înalte, anume Capitoline, Palatine, Viminal, Quirinal, Esquilline, Caelian și Aventime. Totodată, orașul   Roma  este numit „orașul etern”, „capitala lumii , pragul apostolilor” . În perioada antică, era celebră zicala „toate drumurile duc la   Roma ”, deoarece Imperiul  Roma n era străbătut de 29 de căi de acces, toate acesta ducând spre capitala sa,   Roma . Imperiul      Roma n avea o rețea de drumuri foarte bine pusă la punct, aceasta facilitând comerțul cu mărfuri și mutarea trupelor  roma ne dintr-un punct strategic în altul. 

Citeste mai mult

City Break Roma 2024 face parte din regiunea Provincia Roma din Italia.

In Roma sunt 1317 hoteluri, din care 85 de hoteluri de 5 stele, 502 de hoteluri de 4 stele, 509 de hoteluri de 3 stele, 155 de hoteluri de 2 stele, 66 de hoteluri de o stea.

Filtre City Break Roma 2024

Filtreaza hotelurile din Roma pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Roma pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ambasciatori Palace incepand cu 3,874.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel La Griffe Roma Mcgallery Collection incepand cu 1,580.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Sofitel Rome Villa Borghese Hotel incepand cu 4,915.00 €
Plecare 26 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Roma, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Roma, orașul etern

     Legenda spune că orașul  Roma a fost întemeiat de către gemenii Romulus și Remus, la 21 aprilie 753 î. Hr. Cercetările arheologice au condus la  ideea conform căreia la baza dezvoltării orașului Roma au stat așezările pastorale din împrejurimile Forului  Roman, care bineînțeles că în aceea perioadă nu exista. Orașul a fost întemeiat în secolul al VIII-lea, iar în scurt timp a devenit capitala Regatului Roman, a Republicii  Romane, iar mai apoi a Imperiului  Roman. Roma este capitala Italiei și numără în jur de 2.550.000 locuitori, iar zona sa metropolitană este locuită de circa 4 milioane de locuitori. În anul 2017,  Roma a fost al doisprezecelea cel mai vizitat oraș din lume, 9,6 milioane de turiști călătorind pe cuprinsul său. Orașul Roma este situat pe malul fluviului Tibru, în partea central-vestică a Italiei. Orașul  Roma se mândrește cu o istorie milenară, fiind capitala Republicii  Romane, a Imperiului  Roman, iar mai apoi a statului modern italian. În același timp, pe cuprinsul Romei își are reședința papa, conducătorul suprem al Bisericii Catolice. Vaticanul este un stat liliputan, având o suprafață de circa jumătate de kilometru pătrat.

   Printre monumentale cele mai faimoase de pe teritoriul Romei se situează Colosseumul și Columna lui Traian.  Roma a avut șansa de a se regăsi printre puținele orașe europene ce nu au fost afectate decât în mică măsură de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este un oraș cosmopolit și  romantic, centrul său istoric fiind înțesat de edificii istorice în stil renascentist și baroc. De altfel, centrul istoric al orașului este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

 Credem că este imposibil să călătoriți în Roma fără să vizitați Colosseumul. Construirea acestuia a debutat în timpul domniei lui Vespasian, la început edificiul era numit Amfiteatrul Flavian, deoarece Vespasian era acela care a pus bazele dinastiei Flavian. Colosseumul avea menirea de a găzdui cele mai importante ceremonii ce se organizau la  Roma, dar și celebrele lupte dintre gladiatori. Colosseumul a fost ridicat în timp de zece ani, la construirea sa folosindu-se mii de sclavi. Deși Vespasian își dorea ca prin ridicarea acestui edificiu grandios să-i mulțumească pe locuitorii Romei și să impresioneze, trebuie precizat că monumentul a fost finalizat abia în timpul domniei lui Titus, fiul lui Vespasian. Colosseumul poate fi văzut ca o dovadă a măreției Romei, construcția având o arhitectură exterioară și interioară spectaculoasă. Deoarece pe cuprinsul său trebuiau să se desfășoare lupte de gladiatorii, arhitecții clădirii au considerat important ca aceasta să aibă formă eliptică, astfel încât gladiatorii să nu se poată retrage în colțuri în timpul luptelor. Astfel, spectatorii putea vedea în permanență luptătorii. Colosseumul era prevăzut inițial cu trei etaje, însă în anul 230, când a fost renovat, Marcus Aurelius a dispus adăugarea unui nou etaj. Primele trei etaje ale edificiului  roman numărau 80 de arcade, sprijinite pe piloni. La construcția acestui edificiu care a rezistat mii de ani s-a folosit tuf, o piatră calcaroasă, de origine vulcanică și cărămidă din argilă roșie, iar pe post de adeziv s-a folosit cementium, un compus asemănător cu cimentul de astăzi. La construirea interiorului s-a folosit marmură, travertine și lemn. Peste podeaua din lemn se adăuga nisip, astfel încât sângele luptătorilor să fie absorbit și să  nu ajungă la partea lemnoasă a pardoselii. În zona arenei au fost dispuse uși secrete, care permiteau animalelor și gladiatorilor să intre în scenă prin surprindere. Spectatorii erau așezați pe mai multe nivele, în funcție de importanța lor. Împăratul și apropiații săi vizionau spectacolul din primul nivel, urmau apoi cetățenii înstăriți ai Romei, iar pe ultimul etaj era dispusă plebea.

poza Sejur în Roma, orașul etern

     După cum am precizat și mai sus, printre simbolurile orașului Roma se regăsește și Columna lui Traian. Columna nu doar că este un monument de artă, ci este și un izvor istoric deosebit de important, mai ales fiindcă cele mai multe izvoare scrise din aceea perioadă nu s-au păstrat până în zilele noastre. Pe fusul care măsoară circa 40 metri sunt înfățișate 123 de episoade istorice și 2500 de personaje, imaginea împăratului Traian repetându-se de 60 de ori. Columna lui Traian nu a fost construită întâmplător, ci este parte componentă a Forului lui Traian, inaugurat în anul 112, după victoriile din războaiele cu dacii. Forul cuprindea și arcul de triumf, atrium, basilica Ulpia, biblioteca Ulpia și Templul lui Traian. Singurul monument din for care se mai păstrează și astăzi era Columna lui Traian. Columna este compusă din patru părți: fundația, unde este depusă cenușa împăratului Traian, piedestalul, coloana propriu-zisă și statuia împăratului Traian.

poza Sejur în Roma, orașul etern

     Nu credem că există turistic care să viziteze Roma și să rateze Fontana de Trevi. Acesta este fără doar și poate una dintre cele mai popularizate și mai splendide locuri de pe cuprinsul Romei. Există o legendă drăguță care spune că oricui va arunca un bănuț în această fântână în timp ce își pune o dorință, dorința îi va fi îndeplinită. De fapt, legenda inițială era alta. Se credea că apa din Fontana de Trevi reprezenta apa, iar oricine arunca un bănuț în ea avea să revină la  Roma. Fântâna este înconjurată de statui, dar cea mai impunătoare este statuia lui Neptun, zeul mării, care stă în picioare într-un car de luptă, în formă de scoică. Carul este tras de doi cai, unul fiind supus, iar celălalt nărăvaș.  Cei doi cai simbolizează fluctuațiile mării. În stânga statuii lui Neptun este dispusă o statuie ce simbolizează abundența, iar în dreapta tronează o statuie ce simbolizează sănătatea.  Fontana de Trevi este spectaculoasă atât în timpul zile, cât și noaptea, când este iluminată. În cazul în care vreți să realizați o fotografie în care să apăreți doar dumneavoastră și fântâna, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, deoarece zona este aglomerată mai tot timpul. La doar câțiva metri distanță de Fontana de Trevi, turiștii vor descoperi Piazza di Spagna, un loc la fel de frumos și de instagramabil. Piazza di Spagna este preferatul locuitorilor Romei, atunci când vine vorba de întâlniri în aer liber și discuții relaxate între prieteni. Odată ajunși aici, veți putea vizita și Biserica Trinita dei Monti. Lăcașul de cult este construit în stil gotic, iar fațada renascentistă este absolut fermecătoare.  Și interiorul lăcașului de cult merită a fi vizitat, deoarece picturile cu siguranță vă vor captiva. În fața lăcașului de cult este dispus un obelisc, care inițial era amplasat în Grădinile lui Sallus.

poza Sejur în Roma, orașul etern

 

Atracții turistice Roma: Palatul Vaticanului

Palatul Apostolic, cunoscut și ca Palatul Vaticanului sau Palatul Papal, este reședința papei, capul Bisericii Catolice.  Palatul Apostolic găzduiește apartamentele papale, birourile guvernamentale ale înaltului cler catolic, o serie de capele, Muzeele Vaticanului și Biblioteca Vaticanului.

Citeste mai mult.

Cele mai luxoase hoteluri din Roma

    Roma este un oraș absolut fascinant, situându-se în topul celor mai frumoase orașe din Europa și chiar din lume. Pe cuprinsul său turiștii vor descoperi atracții turistice diverse, care datează din perioada antică, medievală, modernă sau contemporană. Roma este destinația perfectă pentru a petrece un sejur romantic, iar pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, puteți opta pentru unul dintre hotelurile prezentate în cele ce urmează. 

Citeste mai mult.

Cele mai populare 8 atracții turistice din Roma

 Roma este un oraș încărcat de atracții antice și creștine, astfel încât o să vă fie greu să vă hotărâți ce sa vizitați mai întâi. Desigur, dumneavoastră puteți să vă faceți programul așa cum doriți, însă noi ne-am gândit că ar fi benefic să vă prezentăm unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale orașului, pe care cei mai mulți turiști nu le ratează.

Citeste mai mult.