5 parcuri de distracție din Italia care vor fi o încântare pentru copii

    Turiștii vizitează Italia mai cu seamă datorită atracțiilor sale turistice, dar asta nu înseamnă că pe durata vacanței nu se pot bucura și de ceva distracție. Pentru turiștii care plănuiesc un sejur alături de copii sau pur și simplu pentru cei care doresc să se bucure de puțină adrenalină, în cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare parcuri de distracție din Italia.

   Turiștii care aleg să viziteze Bergamo se vor putea bucura și de câteva ore încărcate de distracție în Parcul Leolandia. Parcul de distracții dedicat copiilor ete situat la doar 20 de kilometri de centrul orașului. Micuții dumneavoastră vor fi încântați să descopere personajele din desenele lor preferate, precum Eroii în Pijamale, Masha și Ursul, pe Thomas, Purcelușa Peppa sau Geronimo Stilton. Cei mici vor descoperi în Parcul Leolandia o lume încărcată de culoare, povești fabuloase, jocuri de lumini și spectacole de muzică. 

 poza

      Fiabilandia este unul dintre primele parcuri tematice de pe cuprinsul Italiei. Este situat la circa 6 kilometri distanță de orașul Rimini și oferă numeroase atracții pentru copiii cu vârste între 2 și 10 ani. Cu toate acestea, parcul se dovedește plăcut și pentru adulți, aceștia putându-se bucura de plimbări în jurul Lacului Bernardo. Parcul Tematic  Fiabilandia cuprinde 4 zone, anume: Zona medievală, unde copiii vor descoperi un castel parcă desprins din basme, Zona de est, pe cuprinsul căreia se întinde labirintul din Fu-Ming și Lacul Viselor, Golful lui Peter Pan și Vestul Îndepărtat. Copiii sunt cu totul cuceriți de Valea Piticilor, Toboganul Gigant, Orașul Magic, Castoria, precum și de alte atracții ale parcului. 

 poza

     În cazul în care plănuiți un sejur în Verona, iar pe lângă numeroase atracții turistice ale orașului, vreți să vă răsfățați copiii și cu puțină ditracție, atunci Gardaland este locul cel mai potrivit. Parcul de distracții  Gardaland este situat în Ronchi, la circa 23 kilometri de orașul Verona. Pe cuprinsul parcului, vizitatorii vor descoperi atât atracții acvatice, cât și o mulțime de personaje mitologice. Parcul de distracții cuprinde 35 de atracții distincte, divizate pe mai multe zone tematice, precum: Evul Mediu, Orientul Mijlociu, China, Egipt, Hawaii, Atlantis și altele. Parcul oferă câteva atracții și pentru turiștii care au trecut de vârsta copilăriei, aceștia putându-se distra în Tornada Albastră sau Rollercoasterul Raptor.

 poza

      Parcul de distracții Mirabilandia este situat în Ravenna și este cel mai întins parc tematic al Italiei. Mirabilandia cuprinde două zone principale: parcul tematic și parcul acvatic.  Totodată, Mirabilandia este un adevărat paradis tropical, pe cuprinsul său crescând numeroase exemplare de pini, stejari, palmieri, precum și o mulțime de animale sălbatice și păsări, printre care cele mai cunoscute sunt gâștele canadiene și vulturii. Din acest motiv, parcul se află sub patronajul Ministerului Mediului. Cele mai distractive zone ale parcului sunt: Route 66, Bimbopoli, Dinoland, Raratonga și Adventureland. 

 poza

     Ultimul parc de distracții din Italia pe care îl vom supune atenție dumneavoastră este Rainbow MagicLand. Acest parc de distracții este situat în Valmonte și are în spate mai bine de 10 ani de funcționare. Este un parc de distracții destul de întins, mândrindu-se cu peste 38 de atracții uimitoare. De asemenea, pe cuprinsul său se organizează și o mulțime de spectacole. În centrul parcului a fost amenajat un lac extrem de frumos, în jurul căruia sunt dispuse diverse magazine și chioșcuri cu mâncare. Mascota parcului este Gattobaleno, o pisică cu coada vopsită în nuanțele curcubeului, pe care copiii cu siguranță o vor adora.

 poza

Cele mai populare stațiuni de schi din Italia

Italia se mândrește cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Indiferent de stațiunea vizitată, veți fi cuceriți de peisajele spectaculoase și de pârtiile de schi foarte bine întreținute. În Munții Dolomiți, multe vârfuri depășesc 3000 metri altitudine, iar stratul de zăpadă este constant din noiembrie până în luna aprilie. Munții Dolomiți cuprind 12 zone de schi, acestea însumând 1200 piste de schi. 

Citeste mai mult.

Cele mai delicioase preparate italienești

    Un sejur în Italia se dovedește o adevărată provocare pentru gurmanzi, deoarece le va fi extrem de greu să aleagă dintre numeroasele preparate delicioase. Aveți nevoie de mai multe vacanțe pentru a degusta toate delicatesele gastronomiei italiene. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai populare și mai delicioase preparate, pe care neapărat trebuie să le încercați. Deși multe dintre acestea pot fi mâncate în aproape orice restaurant din Europa, niciodată nu au aceeași savoare ca în Italia. 

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Italia

Italia este o țară absolut fascinantă, cu o mulțime de stațiuni și orașe ce vă vor surescita interesul. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, veți putea opta pentru hoteluri de cinci stele, care, de cele mai multe ori, sunt situate central și vă vor pune la dispoziție o gamă variată de facilități și camere cu designuri interesante.

Citeste mai mult.

Top 9 cele mai renumite atracții turistice ale Italiei

    Italia este considerată unul dintre din locurile în care a luat  naștere cultura occidentală. Datorită multitudinii de atracții turistice, Italia este supranumită Țara Frumoasă (Bel Paese).  Cele mai frumoase orașe ale sale sunt Roma, Florența și Veneția, însă dumneavoastră nu trebuie să vă rezumați la a le vizita doar pe acestea.  Pe cuprinsul Italiei sunt concentrate cele mai numeroase situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citeste mai mult.