Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Italia

   

    Italia este o țară absolut fascinantă, cu o mulțime de stațiuni și orașe ce vă vor surescita interesul. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, veți putea opta pentru hoteluri de cinci stele, care, de cele mai multe ori, sunt situate central și vă vor pune la dispoziție o gamă variată de facilități și camere cu designuri interesante.

    Belmond Hotel Splendido este unul dintre cele mai frumoase și mai luxoase hoteluri de pe cuprinsul Italiei.  Acesta este situat pe un deal din Portofino și este înconjurat de vegetație abundentă. De pe cuprinsul hotelului, turiștii se vor putea bucura de priveliști fascinante către iahturile din portul Portofino. Oaspeții hotelului vor beneficia de prezența unei piscine exterioare, de sală fitness și centru spa.  Turiștii vor putea alege dintre camere cu vedere la mare sau camere care să ofere priveliști către grădina hotelului. Toate camerele de pe cuprinsul  Belmond Hotel Splendido dispun de baie privată, TV cu ecran plat și WiFi.

 poza

      Turiștii care vor dori să se bucure de o experiență exclusivistă în Italia pot opta pentru Caruso Belmond Hotel, din Ravello. Hotelul funcționează într-o clădire din secolul al XI-lea, care a fost renovată cu mare grijă astfel încât să nu-și piardă din frumusețe. Unitatea de cazare este situată pe faleza de pe coasta Amalfi și pune la dispoziția oaspeților săi mai multe grădini impresionate, o piscină tip infinit și camere cu un design unic. Toate camerele de pe cuprinsul hotelului dispun de TVD, DVD player, internet și aer condiționat. În timpul sezonului estival, unitatea de cazare oferă excursii gratuite cu barca de-a lungul coastei. 

 poza

         În cazul care plănuiți să vizitați Florența și doriți să vă cazați la un hotel de 5 stele, The St. Regis Florence Hotel este una dintre cele mai bune alegeri. Hotelul este dispus de-a lungul râului Arno, într-o clădire de epocă proiectată de către Brunelleschi. În ceea ce privește facilitățile, oaspeții săi se vor bucura de centru spa și wellness, parcare, WiFi și bar. Camerele de pe cuprinsul hotelului sunt dotate cu mobilier florentin, dispun de băi din marmură, facilități multimedia și WiFi.

 poza

           Din topul celor mai spectaculoase hoteluri de cinci stele din Italia nu putea să lipsească Hotel Four Seasons Firenze. Hotelul este situat în apropierea Grădinilor Botanice Giordino della Gherardesca. Hotelul are în componența sa două corpuri de clădire, Palazzo della Gherardesca, care datează din secolul al XV-lea și La Villa, o fostă mănăstire din secolul al XV-lea. Unitatea de cazare dispune de centru spa, un restaurant distins cu stele Michelin, bar, piscină, camere de familie, WiFi și parcare. Turiștii cazați aici se vor bucura o clipe relaxate, având în vedere faptul că hotelul dispune de baie turcească, sală de fitness, cadă cu hidromasaj și centru de înfrumusețare. 

 poza

               Eden Hotel este situat în una dintre cele mai exclusiviste zone din Roma, este cotat cu 5 stele și își încântă oaspeții cu camere dintre cele mai luxoase, restaurant premiat cu stele Michelin, terasă pe acoperiș, centru spa și wellness, WiFi, bar, camere de familie și parcare. Turiștii cazați aici vor putea vizita cu ușurință Treptele Spaniole, Fontana di Trevi și Parcul Villa Borghese.

 poza

                Turiștii care călătoresc în Roma vor putea opta și pentru Hotel De Russie. Hotelul de cinci stele este deosebit de elegant  și este situat pe una dintre cele mai populare străzi dedicate shoppingului din Roma. Oaspeții hotelului se vor bucura cu siguranță de un sejur relaxant, acând în vedere faptul că Hotel De Russie este dotat cu bar, restaurant, terasă, WiFi, sală de conferințe, sală fitness, saună, baie turcească și piscină cu hidromasaj. Turiștii se vor putea relaxa pe terasele însorite ale hotelului.

 poza

                Hotel Gritti Palace este unul dintre cele mai bune hoteluri din Veneția. Unitatea de cazare este situată central, la doar 5 minute distanță de Piața San Marco. De aici turiștii se vor putea bucura de priveliști minunate asupra Canalului Grande și a Bisericii Santa Maria delle Salute. Hotelul fincționează într-o veche reședință nobiliară, iar camerele sale sunt cu adevărat grandioase. În ceea ce privește facilitățile, menționăm faptul că hotelul dispune de internet WiFi, spa și centru wellness, restaurant și bar. 

 poza

              Turiștii care doresc să se bucure de un sejur romantic în Veneția vor putea opta pentru Cipriani Belmond Hotel. Hotelul este dispus pe Insula Giudecca și oferă priveliști frumoase către Palatul Dogilor și Laguna Veneției. Pe cuprinsul unității de cazare, turiștii vor descoperi o piscină exterioară, teren de tenis și centru wellness.  Unitatea de cazare dispune și de câteva zone în aer liber, unde turiștii se pot relaxa, timp în care pot admira priveliștile senzaționale.  Camerele și suitele sale sunt spațioase, confortabile, fiind dotate cu WiFi și TV. 

 poza

Cele mai populare stațiuni de schi din Italia

Italia se mândrește cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Indiferent de stațiunea vizitată, veți fi cuceriți de peisajele spectaculoase și de pârtiile de schi foarte bine întreținute. În Munții Dolomiți, multe vârfuri depășesc 3000 metri altitudine, iar stratul de zăpadă este constant din noiembrie până în luna aprilie. Munții Dolomiți cuprind 12 zone de schi, acestea însumând 1200 piste de schi. 

Citeste mai mult.

5 parcuri de distracție din Italia care vor fi o încântare pentru copii

    Turiștii vizitează Italia mai cu seamă datorită atracțiilor sale turistice, dar asta nu înseamnă că pe durata vacanței nu se pot bucura și de ceva distracție. Pentru turiștii care plănuiesc un sejur alături de copii sau pur și simplu pentru cei care doresc să se bucure de puțină adrenalină, în cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare parcuri de distracție din Italia.

Citeste mai mult.

Cele mai delicioase preparate italienești

    Un sejur în Italia se dovedește o adevărată provocare pentru gurmanzi, deoarece le va fi extrem de greu să aleagă dintre numeroasele preparate delicioase. Aveți nevoie de mai multe vacanțe pentru a degusta toate delicatesele gastronomiei italiene. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai populare și mai delicioase preparate, pe care neapărat trebuie să le încercați. Deși multe dintre acestea pot fi mâncate în aproape orice restaurant din Europa, niciodată nu au aceeași savoare ca în Italia. 

Citeste mai mult.

Top 9 cele mai renumite atracții turistice ale Italiei

    Italia este considerată unul dintre din locurile în care a luat  naștere cultura occidentală. Datorită multitudinii de atracții turistice, Italia este supranumită Țara Frumoasă (Bel Paese).  Cele mai frumoase orașe ale sale sunt Roma, Florența și Veneția, însă dumneavoastră nu trebuie să vă rezumați la a le vizita doar pe acestea.  Pe cuprinsul Italiei sunt concentrate cele mai numeroase situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citeste mai mult.