Cele mai populare stațiuni de schi din Italia

    Italia se mândrește cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Indiferent de stațiunea vizitată, veți fi cuceriți de peisajele spectaculoase și de pârtiile de schi foarte bine întreținute. În Munții Dolomiți, multe vârfuri depășesc 3000 metri altitudine, iar stratul de zăpadă este constant din noiembrie până în luna aprilie. Munții Dolomiți cuprind 12 zone de schi, acestea însumând 1200 piste de schi. 

     Cortina d´Ampezzo este cea mai populară stațiune de schi din Dolomiți. În anul 1956, stațiunea a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă. La poalele stațiunii Cortina d´Ampezzo este amplasat orașul Cinque Torri, unde turiștii se vor putea bucura de facilități après-ski. Cortina d´Ampezzo este o alegere de top pentru familiile cu copii, deoarece găzduiește numeroase pârtii pentru începători, iar mai bine de jumătate din totul pârtiilor sunt dedicate schiorilor intermediari. Nici schiorii experimentați nu se vor plictisi în Cortina d´Ampezzo, aceștia putându-și testa performanțele pe pârtia Olympia, pârtie ce a găzduit Cupa Mondială de Schi Feminin în anul 2019. Stațiunea  Cortina d´Ampezzo pune la dispoziția turiștilor și o mulțime de trasee de schi de fond cu peisaje care pur și simplu îți taie respirația. Printre atracțiile stațiunii se numără și o pârtie de săniuș iluminată și un patinuar olimpic. În stațiunea Cortina d´Ampezzo există o mulțime de hoteluri, o mare diversitate de magazine, restaurante, cafenele și baruri.

 poza

         Val Gardena este o stațiune mult mai mică și mai intimă decât Cortina d´Ampezzo. Val Gardena numără circa 160 kilometri pârtii de schi, însă turiștii vor putea schi și pe pârtiile stațiunilor din jur, având astfel la dispoziție peste 400 kilometri de pârtii. Stațiunea  Val Gardena se mândrește cu cea mai lungă pârtie de schi din sudul Munților Tirol: Pârtia La Longia, care măsoară 10 kilometri lungime și înregistrează o diferență de nivel de 1273 metri. Stațiunea Val Gardena este extrem de populară în rândul schiorilor începători și intermediare, dar oferă numeroase pârtii și pentru schiorii avansați. De altfel, 65% din totalul pârtiilor din Val Gardena sunt destinate schiorilor avansați și experți. 

 poza

           Din topul celor mai populare stațiuni de schi ale Italiei nu putea să lipsească Courmayeur. Stațiunea este situată în apropiere de granița cu Franța și de Mont Blanc.  Sute de turiști din Milano și Torino vin să schieze aici la fiecare sfârșit de săptămână. Courmayeur oferă pârtii atât pentru începători, cât și pentru schiorii experimentați, dar cele mai multe pârtii sunt destinate acestora din urmă. Pe lângă condițiile excelente de schi, turiștii vor descoperi în Courmayeur și numeroase restaurante elegante, hoteluri de cinci stele și magazine. În  Courmayeur prețurile sunt ceva mai ridicate ca în restul stațiunilor de schi din Italia

 poza

       Stațiunea Alta Badia este populară cu precădere în rândul schiorilor începători și intermediari.  50% din totalul pârtiilor sale sunt potrivite pentru turiștii intermediari. În luna decembrie a fiecărui an, stațiunea Alta Badia găzduiește Cupa Mondială de Schi Alpin.  Cupa se desfășoară aici, deoarece Pârtia Gran Risa este una dintre cele mai dificile pârtii din Alpi. În Alta Badia, turiștii nu doar că vor putea schia, ci vor putea practica și alte sporturi iarnă, precum carving, telemark, snowboard, schi de fond și altele. Stațiunea numără 130 kilometri pârtii (6,2% pârtii negre, 40% pârtii roșii și 53,8% pârtii albastre).  Stațiunea este deservită de 53 de instalații pe cablu: 9 telecabine, 30 de scaune, 12 teleschiuri, 1 funicular și 1 teleferic. 

 poza

            Madonna di Campiglio este cea de-a doua cea mai importantă stațiune a Italiei, după  Cortina d´Ampezzo. Aceasta pune la dispoziția vizitatorilor săi trasee de schi foarte bine îngrijite, instalații pe cablu care pornesc chiar din centrul stațiunii.  Stațiunea este situată la nord de nord de Lacul Garda și Verona și este ceva mai greu accesibilă decât restul stațiunilor de schi italiene. Odată ajunși aici, turiștii vor descoperi suficinte pârtii, astfel încât să nu aibă timp să se plictisească. Madonna di Campiglio numără circa 150 kilometri de pârtii, iar în timpul sejurului petrecut aici turiștii se vor putea bucura și de schi de fond, schi alpin, săniuș, patinaj și alpinism.  De la începutul lunii decembrie până pe 6 ianuarie, stațiunea găzduiește o piață de Crăciun, unde se comercializează băuturi calde, mâncăruri autohtone și obiecte meșteșugărești.

 poza

      Livigno este o destinație de schi prea puțin cunoscută. Acest aspect constituie un plus pentru turiștii care îl descoperă, deoarece stațiunea nu este aglomerată, iar prețurile sunt ceva mai mici decât în restul stațiunilor de schi din Italia. Livigno are un total de 110 kilometri pârtii de schi (12 kilometri pentru schiorii experți, 37 kilometri pentru intermediari și 29 kilometri pentru începători. Pe lângă facilitățile de schi, în Livigno turiștii vor descoperi 250 de magazine tip duty-free. 

 poza

       O altă stațiune de schi din Italia pe care se merită să o vizitați este Bormio. Aceasta este amplasată în apropiere de granița cu Elveția și la circa 200 kilometri nord de Verona.  Bormio este în sine o atracție turistică, fiind un oraș balnear cu o tradiție de mai bine de 2000 de ani. Bormio a găzduit campionatele de schi alpin din anii 1985 și 2005. Stațiunea Bormio pune la dispoziția turiștilor 5 kilometri de pârtii. Turiștii care nu sunt dornici să schieze se vor putea bucura de patinaj sau de salturi cu parapanta Bormio rămâne o stațiune plină de viață și după lăsarea serii, centrul său fiind înțesat cu restaurante, cafenele cochete, baruri și pub-uri.

 poza

        Ultima stațiune de schi din Italia pe care o vom supune atenției dumneavoastră este Monterosa. Stațiunea cuprinde orașele italiene Alagna, Champoluc și Gressoney, care sunt interconectate prin intermediul teleschiurilor. Astfel, turiștii vor putea schia pe 180 kilometri de pârtii. Totodată, turiștii se vor bucura de priveliști senzaționale către Mont Blanc, Matterhorn și Monte Rosa. 

 poza

5 parcuri de distracție din Italia care vor fi o încântare pentru copii

    Turiștii vizitează Italia mai cu seamă datorită atracțiilor sale turistice, dar asta nu înseamnă că pe durata vacanței nu se pot bucura și de ceva distracție. Pentru turiștii care plănuiesc un sejur alături de copii sau pur și simplu pentru cei care doresc să se bucure de puțină adrenalină, în cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare parcuri de distracție din Italia.

Citeste mai mult.

Cele mai delicioase preparate italienești

    Un sejur în Italia se dovedește o adevărată provocare pentru gurmanzi, deoarece le va fi extrem de greu să aleagă dintre numeroasele preparate delicioase. Aveți nevoie de mai multe vacanțe pentru a degusta toate delicatesele gastronomiei italiene. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai populare și mai delicioase preparate, pe care neapărat trebuie să le încercați. Deși multe dintre acestea pot fi mâncate în aproape orice restaurant din Europa, niciodată nu au aceeași savoare ca în Italia. 

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Italia

Italia este o țară absolut fascinantă, cu o mulțime de stațiuni și orașe ce vă vor surescita interesul. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, veți putea opta pentru hoteluri de cinci stele, care, de cele mai multe ori, sunt situate central și vă vor pune la dispoziție o gamă variată de facilități și camere cu designuri interesante.

Citeste mai mult.

Top 9 cele mai renumite atracții turistice ale Italiei

    Italia este considerată unul dintre din locurile în care a luat  naștere cultura occidentală. Datorită multitudinii de atracții turistice, Italia este supranumită Țara Frumoasă (Bel Paese).  Cele mai frumoase orașe ale sale sunt Roma, Florența și Veneția, însă dumneavoastră nu trebuie să vă rezumați la a le vizita doar pe acestea.  Pe cuprinsul Italiei sunt concentrate cele mai numeroase situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citeste mai mult.