Cele mai delicioase preparate italienești

    Un sejur în Italia se dovedește o adevărată provocare pentru gurmanzi, deoarece le va fi extrem de greu să aleagă dintre numeroasele preparate delicioase. Aveți nevoie de mai multe vacanțe pentru a degusta toate delicatesele gastronomiei italiene. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai populare și mai delicioase preparate, pe care neapărat trebuie să le încercați. Deși multe dintre acestea pot fi mâncate în aproape orice restaurant din Europa, niciodată nu au aceeași savoare ca în Italia

    Deși nu este un preparat complicat, pizza este fără doar și poate reprezentativă pentru Italia. Pizza este un preparat ușor, ieftin și gustos, așa că suntem de părere că își merită popularitatea pe deplin.  În Napoli veți putea mânca cea mai bună pizza din Italia, pizza napoletană, care are o crustă groasă, este ceva mai micuță decât o pizza clasică. Napoli este și locul în care s-a preparat pentru prima dată Pizza Margherita. Acest tip de pizza are în spate o poveste cât se poate de interesantă. În anul 1889, regina Margherita a făcut un tur a regatului și a cerut să încerce acest tip de pizza, care era atât de apreciat de către supușii săi. Astfel, pizza cu sos de roșii, mozzarella și busuioc a primit numele reginei. Un secret pentru a vă bucura de cea mai bună pizza este să o alegeți pe cea cu mai puține topping-uri, deoarece secretul stă în calitate, nu în cantitate. 

 poza

     În timpul sejurului în Italia veți putea mânca și lasagna delicioasă.  Lasagna este un preparat italinesc, însă originile sale sunt puternic contestate. Cei mai mulți sunt de părere că Lasagna a luat naștere în regiunea Emilia-Romagna, unde s-a transformat dintr-un preparat sărăcăcios în unul absolut delicios. Inițial, preparatul era gătit doar cu ragu, sos bechamel și cașcaval. Sosul de roșii s-a adaugat preparatului ceva mai târziu, roșiile fiind aduse din Lumea Nouă abia în secolul al XVI-lea. Puteți mânca lasagna oriunde în Italia, dar cea mai delicioasă este cea din Emilia-Romagna

 poza

      În topul celor mai delicioase preparate italienești se situează și friptura florentină. Aceasta se prepară dintr-o bucată groasă de carne de vită Chianina, taiată sub formă de T, care se gătește 5-6 minute pe fiecare parte. Acest preparat trebuie să-l încercați exclusiv în Florența și Toscana

      În cazul în care vizitați Toscana ar fi păcat să nu încercați Ribollita, o supă absolut delicioasă, care se prepară din numeroase legume și este îngroșată cu pâine.  Supa conține pâine și nu carne, deoarece pâinea era un element de bază în dieta țăranilor din regiunea Toscanei. Ribollita este cu atât mai savuroasă toamna, când legumele sunt mai aromate ca în orice altă perioadă a anului. 

 poza

      Un alt preparat italienesc pe care este păcat să nu-l încercați este ossobuco. Acesta se prepară dintr-un picior de vițel, care se fiebe atât de mult încât carnea se tranformă într-un sos, la care se adaugă apoi vin alb și legume. I se mai poate adăuga coajă de lămâie, usturoi și pătrunjel, dar acest lucru este opțional. Ossobuco este mai degrabă un preparat rustic, așa că nu vă așteptați să-l regăsiți în meniurile restaurantelor. Ossobuco se servește de obicei cu mămăligă sau cu risotto. 

    Credem că  nu mai este o supriză pentru nimeni că risotto este unul dintre cele mai populare preparate italienești. Italia este cel mai mare producător de orez din Europa, iar soiurile Arborio și Carneroli sunt ideale pentru a fi transformate în rissoto. Orezului i se adaugă puțin sos de roșii și este fiert până ajunge să capete consistența unui sos.

 poza

      Este posibil ca în timpul sejurului în Italia să mâncați doar paste. Pare ciudat ca atunci când  aveți la dispoziție atâtea preparate, să alegeți mereu pastele, însă știm cu toții cât sunt de delicioase, astfel că este greu de rezistat tentației. Dacă trebuie să alegeți pastele pe care să le mâncați, atunci ați putea să vă îndreptați către carbonara. Rețeta de carbonara este extrem de simplă. Cu toate acestea, există multe restaurante în care ingredientele originale sunt înlocuite, iar gustul rezultat evident că nu este același. Pastelele carbonara sunt orginare din Roma, însă până și aici puteți avea ghinionul să dați peste preparate care să nu se ridice la nivelul așteptărilor. 

 poza

      Un sejur în Italia nu este complet fără gelato. Deși gelato se traduce ca înghețată, aceasta este ceva mai specială decât înghețata obișnuită. Are un conținut mai scăzut de grăsimi, motiv pentru care se servește ceva mai topită.  Acest lucru vă va ajuta să-i simțiți mai bine aroma și să-i savurați textura catifelată. La acest lucru contribuie și faptul că gelato nu are adaugate aer și apă, care să-i modifice consistența. Pentru a nu da greș, analizați puțin culoarea ei, aceasta trebuie să fie naturală și nu neon, precum este culoarea înghețatei din comerț. 

  Un alt desert italienesc absolut delicios este tiramisu. Rețeta de tiramisu este extraordinar de simplă, iar cu ingredinetele potrivite nu puteți da greș. Pentru ca tiramisul să fie delicios trebuie folosite cafea și mascarpone de cea mai bună calitate. Tiramisul este fără doar și poate cele mai iubit desert în rândul italienilor, însă nu are o istorie prea îndelungată. Se crede că desertul ar data din jurul anului 1960. 

 poza

     Pentru că după toate aceste preparate s-ar putea ca sistemul dumneavoastră digestiv să aibă de suferit, este bine să-i veniți în ajutor cu un digestiv. Digestivele era consumate încă din Evul Mediu, când oamenii credeau că alcoolul, în combinație zahăr și ierburi, ar avea proprietăți medicinale. Cele mai populare digestive italienești sunt: limoncello, grappa, amaro, cynar, amaretto și sambuca.

 poza

Cele mai populare stațiuni de schi din Italia

Italia se mândrește cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Indiferent de stațiunea vizitată, veți fi cuceriți de peisajele spectaculoase și de pârtiile de schi foarte bine întreținute. În Munții Dolomiți, multe vârfuri depășesc 3000 metri altitudine, iar stratul de zăpadă este constant din noiembrie până în luna aprilie. Munții Dolomiți cuprind 12 zone de schi, acestea însumând 1200 piste de schi. 

Citeste mai mult.

5 parcuri de distracție din Italia care vor fi o încântare pentru copii

    Turiștii vizitează Italia mai cu seamă datorită atracțiilor sale turistice, dar asta nu înseamnă că pe durata vacanței nu se pot bucura și de ceva distracție. Pentru turiștii care plănuiesc un sejur alături de copii sau pur și simplu pentru cei care doresc să se bucure de puțină adrenalină, în cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare parcuri de distracție din Italia.

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Italia

Italia este o țară absolut fascinantă, cu o mulțime de stațiuni și orașe ce vă vor surescita interesul. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, veți putea opta pentru hoteluri de cinci stele, care, de cele mai multe ori, sunt situate central și vă vor pune la dispoziție o gamă variată de facilități și camere cu designuri interesante.

Citeste mai mult.

Top 9 cele mai renumite atracții turistice ale Italiei

    Italia este considerată unul dintre din locurile în care a luat  naștere cultura occidentală. Datorită multitudinii de atracții turistice, Italia este supranumită Țara Frumoasă (Bel Paese).  Cele mai frumoase orașe ale sale sunt Roma, Florența și Veneția, însă dumneavoastră nu trebuie să vă rezumați la a le vizita doar pe acestea.  Pe cuprinsul Italiei sunt concentrate cele mai numeroase situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citeste mai mult.