Top 9 cele mai renumite atracții turistice ale Italiei

    Italia este considerată unul dintre din locurile în care a luat  naștere cultura occidentală. Datorită multitudinii de atracții turistice, Italia este supranumită Țara Frumoasă (Bel Paese).  Cele mai frumoase orașe ale sale sunt Roma, Florența și Veneția, însă dumneavoastră nu trebuie să vă rezumați la a le vizita doar pe acestea.  Pe cuprinsul Italiei sunt concentrate cele mai numeroase situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO. Italia nu se mândrește doar cu monumente de artă și monumente istorice, ci pe cuprinsul său veți descoperi creste montane uimitoare, lacuri alpine și coaste scăldate de razele fierbinți ale soarelui.  Italia este renumită în întrega lume datorită industriei de modă, gastronomiei bogate, culturii regionale, diverselor dialecte, a motocicletelor și mașinilor sport.  Toate acestea fac ca Italia să fie vizitată anual de peste 40 milioane de turiști din întreaga lume.  Date fiind numeroasele sale atracții turistice, este foarte greu de realizat un top, însă noi ne-am gândit ca în cele ce urmează să supunem atenției dumneavoastră cele mai importante 9 atracții turistice.

    Turnul din Pisa este unul dintre cele mai renumite atracții turistice ale Italiei. Turiștii se amuză facând poze dintre cele mai inventive cu celebru turn înclinat. De altfel, înclinarea a făcut ca acest turn să fie popular în întreaga lume. Lucrările la construcția sa au debutat în anul 1173, apoi observându-se faptul că turnul se scufunda deoarece fundația sa nu a fost corect proiectată. Turnul a fost finalizat după 177 ani. Începând cu anul 2001, turiștii au acces în turn, astfel putând să se bucure de priveliști dintre cele mai frumoase asupra orașului Pisa.

 poza

     În topul celor mai populare atracții turistice ale Italiei nu se putea să nu includem Panteonul.  Această capodoperă a arhitecturii romane a fost construită între anii 27-25 î.Hr., din dorința lui Marcus Agrippa, care dorea să comemoreze victoria de la Actium. În anul 80 d. Hr. templul a ars din temelii și a trebuit să fie reconstruit. Fațada monumentului este decorată cu 16 coloane corintice, iar cupola sa este considerată o adevărată inovație a stilului roman. Intrarea în templu este înfrumusețată de prezența unui portic spectaculos, al cărui front se sprijină pe 16 coloane gigantice, construite din marmură roșie și având capiteluri din marmură grecească. Construcția nu are ferestre, însă este luminată prin inserția cu diamentrul de 9 metri din cupolă.  În perioada romană, se credea că în timpul rugăciunilor din Panteon se puteau vedea zeii. Se crede că în timpul echinopțiului de primăvară și toamnă, la mijlocul zilei, lumina se propagă perpendicular prin această insercție. Acest lucru este valabil și în ziua de 21 aprilie, ziua fondării Romei.

 poza

     Turiștii care vizitează Roma nu pot rata Forumul Roman. Acest sit antic este dispus între Colosseumul și Piața Venezia și este unul dintre cele mai remarcabile monumente antice din întreaga lume.  Forumul reprezenta încă din cele mai vechi timpuri centrul orașului Roma. Structura avea formă dreptunghiulară și era mărginită de o serie de clădiri guvernamentale. Este posibil ca mulți turiștii să nu considere forumul roman o atracție atât de interesantă, însă dacă vă veți informa în legătură cu istoria sa, atunci veți afla că acesta a fost timp de mai multe secole centrul vieții publice romane, centru comercial al capitalei imperiului, locul în care se desfășurau procesele publice, spectacolele de gladiatori și locul în care se țineau discursurile cele mai importante.  Locul este vizitat anual de 4,5 milioane de turiști.

 poza

     Turiștii care plănuiesc un sejur în Italia vor putea vizita și Vaticanul. Acesta este cel mai mic stat din lume, având o suprafață de aproximativ jumătate de kilometru. Acesta a devenit stat suveran în urma Tratatului de la Lateran din 1929. Pe cuprinsul Vaticanului, turiștii vor putea vizita nu mai puțin de 11 muzee, reședința papală, Bazilica Sfântului Petru și Capela Sixtină. Muzeele de pe cuprinsul Vaticanului păstrează unele dintre cele mai renumite picturi și sculpturi din lume. Astfel, cu siguranță Vaticanul este unul dintre acele locuri ce merită vizitate măcar o dată în viață.

 poza

      Atunci când ne gândim la un sejur un Italia fără doar și poate ne vine în minte și Fontana di Trevi. Aceasta este considerată ca fiind cea mai frumoasă fântână din lume. Datorită frumuseții sale, Fontana di Trevi este inclusă în cele mai multe topuri referitoare la cele mai populare obiective turistice ale Italiei. Există o legendă drăguță care spune că acela care aruncă o monedă în această fântână va reveni cu siguranță la Roma. Capodopera arhitecturală în stil baroc a fost proiectată de către Nicolo Salvi între anii 1732-1762.

 poza

       Iubitorii de istorie, dar nu doar aceștia, vor putea vizita și Orașul Pompei. În urma erupției vulcanice din anul 79 d. Hr., orașul și zonele din apropierea sa au fost îngropate sub un strat de 4-6 metri de cenușă și piatră ponce. Acest lucru a făcut ca orașul să rămână conservat până în zilele noastre, fapt ce reprezintă un mare avantaj pentru istoricii care se preocupă de viața cotidiană din Roma Antică.  În zilele noastre, Pompei este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Italiei, fiind vizitat de 2, 5 milioane de turiști anual, fapt ce ne-a făcut să-l introducem în topul nostru.

 poza

        În cazul în care plănuiți un sejur în cuplu în Italia, dar nu vă puteți decide asupra destinației, sfatul nostru este să vizitați Veneția.  Orașul Veneția este străbătut de mai mult de 150 de canale, motiv pentru care este supranumit Orașul pe apă. Cel mai fermecător canal al său este Canalul Grande, care este străbătut de o serie de poduri impresionante, cel mai cunoscut fiind Podul Rialto. Odată ajunși aici, nu veți putea să nu vă bucurați de o plimbare cu gondola și cu siguranță veți realiza o mulțime de fotografii, Veneția fiind unul dintre cele mai fotogenice orașe din lume. Frumusețea orașului Veneția nu se rezumă doar la canalele sale, ci orașul se bucură și de o arhitectură cu adevărat grandioasă, astfel că sejurul petrecut aici nu are cum să nu fie unul fermecător.

 poza

         Din topul celor mai faimoase atracții turistice ale Italiei nu putea să lipsească Colosseumul. Acesta este unul dintre unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice din lume, iar un sejur în Roma fără a vizita Colosseumul este pur și simplu incomplet. Construcția Colosseumului a debutat în anul 72 d. Hr., în timpul împăratului Vespasian, fiind finalizat în timpul domniei fiului său, împăratul Titus. În perioada sa de glorie, Colosseumul avea un efectiv de 50.000  locuri și număra nu mai puțin de 80 de intrări. Odată ce îl veți vizita vă veți putea face o idee despre frumusețea și grandoarea pe care o avea în trecut. 

 poza

         Un ultim loc pe care vă sfătuim să-l vizitați este Cinque Terre. Sub această denumire se ascund cinci orășele de  coastă, anume: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggioare. Fiecare orășel are particularitățile și atracțiile sale, însă toate cinci sunt pitorești și își datoreează frumusețea naturii, intervenția umană fiind limitată. De aici, veți putea admira priveliști senzaționale asupra Mării Mediterane. Veți vedea că o să vă fie destul de greu să stabiliți care orășel este mai fermecător. Cu toate acestea, cei mai mulți turiști situează pe primele locuri Vernazza și Manarola. Pe primul datorită construcțiilor multicolore, iar pe cel de-al doilea datorită căsuțelor-turn, faimoase în toată Italia și nu numai. Pe oricare dintre acestea veți alege să-l vizitați vă veți putea bucura de apusuri de soare dintre cele mai spectaculoase. De asemenea, sfatul nostru este să nu uitați  de aparatul foto, deoarece ar fi un mare păcat să nu imortalizați aceste tărâmuri. 

 poza

Cele mai populare stațiuni de schi din Italia

Italia se mândrește cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Indiferent de stațiunea vizitată, veți fi cuceriți de peisajele spectaculoase și de pârtiile de schi foarte bine întreținute. În Munții Dolomiți, multe vârfuri depășesc 3000 metri altitudine, iar stratul de zăpadă este constant din noiembrie până în luna aprilie. Munții Dolomiți cuprind 12 zone de schi, acestea însumând 1200 piste de schi. 

Citeste mai mult.

5 parcuri de distracție din Italia care vor fi o încântare pentru copii

    Turiștii vizitează Italia mai cu seamă datorită atracțiilor sale turistice, dar asta nu înseamnă că pe durata vacanței nu se pot bucura și de ceva distracție. Pentru turiștii care plănuiesc un sejur alături de copii sau pur și simplu pentru cei care doresc să se bucure de puțină adrenalină, în cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare parcuri de distracție din Italia.

Citeste mai mult.

Cele mai delicioase preparate italienești

    Un sejur în Italia se dovedește o adevărată provocare pentru gurmanzi, deoarece le va fi extrem de greu să aleagă dintre numeroasele preparate delicioase. Aveți nevoie de mai multe vacanțe pentru a degusta toate delicatesele gastronomiei italiene. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai populare și mai delicioase preparate, pe care neapărat trebuie să le încercați. Deși multe dintre acestea pot fi mâncate în aproape orice restaurant din Europa, niciodată nu au aceeași savoare ca în Italia. 

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Italia

Italia este o țară absolut fascinantă, cu o mulțime de stațiuni și orașe ce vă vor surescita interesul. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cu atât mai plăcută, veți putea opta pentru hoteluri de cinci stele, care, de cele mai multe ori, sunt situate central și vă vor pune la dispoziție o gamă variată de facilități și camere cu designuri interesante.

Citeste mai mult.