Oferte Cazare - City Break Roma, Provincia Roma, Italia la hoteluri cu Demipensiune ­čîć 2024

Cazare - City Break Roma la hoteluri cu Demipensiune 2024

Turistii care opteaza pentru tipul de masa demipensiune din Roma au asigurate doua mese pe zi. Cele mai multe unitati de cazare servesc ospetilor sai micul dejun si cina, insa acest lucru poate fi diferit de la hotel la hotel. De asemenea, unitatea de cazare din Roma poate pune la dispozitia oaspetilor sai, in timpul meselor, si diverse bauturi (apa, sucuri, cafea sau bauturi alcoolice). Mesele pot fi tip bufet sau à la carte. Acest tip de masa poate fi numit de către anumite unitati de cazare si Half Board. In ziua cazarii, turistii vor servi, de regula, doar cina, iar in ziua plecarii doar micul dejun.

City Break Roma la hoteluri cu Demipensiune 2024 face parte din regiunea Provincia Roma din Italia.

In Roma sunt 5 hoteluri care au Demipensiune. Puteti vedea aceste hoteluri cu Demipensiune mai jos.

Vezi hoteluri Roma

Filtre City Break Roma la hoteluri cu Demipensiune 2024

Filtreaza hotelurile din Roma pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Roma pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri cu regimul de masa Demipensiune in Roma pentru anul 2024:

Preturi pentru 2 adulti la
Best Western Hotel President incepand cu 908.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Degli Imperatori incepand cu 1,004.00 €
Plecare 6 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dei Congressi incepand cu 1,223.00 €
Plecare 24 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Hotel Colony incepand cu 300.00 €
Plecare 14 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Priscilla incepand cu 1,395.00 €
Plecare 24 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Roma cu Demipensiune, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Roma, orașul etern

┬á┬á ┬á┬áLegenda spune c─â ora╚Öul┬á┬áRoma┬áa fost ├«ntemeiat de c─âtre gemenii Romulus ╚Öi Remus, la 21 aprilie 753 ├«. Hr. Cercet─ârile arheologice au condus la┬á┬áideea conform c─âreia la baza dezvolt─ârii ora╚Öului┬áRoma┬áau stat a╚Öez─ârile pastorale din ├«mprejurimile Forului┬á┬áRoman, care bine├«n╚Ťeles c─â ├«n aceea perioad─â nu exista. Ora╚Öul a fost ├«ntemeiat ├«n secolul al VIII-lea, iar ├«n scurt timp a devenit capitala Regatului Roman, a Republicii┬á┬áRomane, iar mai apoi a Imperiului┬á┬áRoman.┬áRoma┬áeste capitala Italiei ╚Öi num─âr─â ├«n jur de 2.550.000 locuitori, iar zona sa metropolitan─â este locuit─â de circa 4 milioane de locuitori. ├Än anul 2017, ┬áRoma┬áa fost al doisprezecelea cel mai vizitat ora╚Ö din lume, 9,6 milioane de turi╚Öti c─âl─âtorind pe cuprinsul s─âu.┬áOra╚Öul┬áRoma┬áeste situat pe malul fluviului Tibru, ├«n partea central-vestic─â a Italiei. Ora╚Öul ┬áRoma┬áse m├óndre╚Öte cu o istorie milenar─â, fiind capitala Republicii ┬áRomane, a Imperiului ┬áRoman, iar mai apoi a statului modern italian. ├Än acela╚Öi timp, pe cuprinsul Romei ├«╚Öi are re╚Öedin╚Ťa papa, conduc─âtorul suprem al Bisericii Catolice. Vaticanul este un stat liliputan, av├ónd o suprafa╚Ť─â de circa jum─âtate de kilometru p─âtrat.

┬á ┬áPrintre monumentale cele mai faimoase de pe teritoriul Romei se situeaz─â Colosseumul ╚Öi Columna lui Traian. ┬áRoma┬áa avut ╚Öansa de a se reg─âsi printre pu╚Ťinele ora╚Öe europene ce nu au fost afectate dec├ót ├«n mic─â m─âsur─â de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial. Este un ora╚Ö cosmopolit ╚Öi ┬áromantic, centrul s─âu istoric fiind ├«n╚Ťesat de edificii istorice ├«n stil renascentist ╚Öi baroc. De altfel, centrul istoric al ora╚Öului este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.┬á

┬áCredem c─â este imposibil s─â c─âl─âtori╚Ťi ├«n Roma f─âr─â s─â vizita╚Ťi┬áColosseumul.┬áConstruirea acestuia a debutat ├«n timpul domniei lui Vespasian, la ├«nceput edificiul era numit Amfiteatrul Flavian, deoarece Vespasian era acela care a pus bazele dinastiei Flavian. Colosseumul avea menirea de a g─âzdui cele mai importante ceremonii ce se organizau la ┬áRoma, dar ╚Öi celebrele lupte dintre gladiatori. Colosseumul a fost ridicat ├«n timp de zece ani, la construirea sa folosindu-se mii de sclavi. De╚Öi Vespasian ├«╚Öi dorea ca prin ridicarea acestui edificiu grandios s─â-i mul╚Ťumeasc─â pe locuitorii Romei ╚Öi s─â impresioneze, trebuie precizat c─â monumentul a fost finalizat abia ├«n timpul domniei lui Titus, fiul lui Vespasian. Colosseumul poate fi v─âzut ca o dovad─â a m─âre╚Ťiei Romei, construc╚Ťia av├ónd o arhitectur─â exterioar─â ╚Öi interioar─â spectaculoas─â. Deoarece pe cuprinsul s─âu trebuiau s─â se desf─â╚Öoare lupte de gladiatorii, arhitec╚Ťii cl─âdirii au considerat important ca aceasta s─â aib─â form─â eliptic─â, astfel ├«nc├ót gladiatorii s─â nu se poat─â retrage ├«n col╚Ťuri ├«n timpul luptelor. Astfel, spectatorii putea vedea ├«n permanen╚Ť─â lupt─âtorii. Colosseumul era prev─âzut ini╚Ťial cu trei etaje, ├«ns─â ├«n anul 230, c├ónd a fost renovat, Marcus Aurelius a dispus ad─âugarea unui nou etaj. Primele trei etaje ale edificiului ┬ároman num─ârau 80 de arcade, sprijinite pe piloni. La construc╚Ťia acestui edificiu care a rezistat mii de ani s-a folosit tuf, o piatr─â calcaroas─â, de origine vulcanic─â ╚Öi c─âr─âmid─â din argil─â ro╚Öie, iar pe post de adeziv s-a folosit cementium, un compus asem─ân─âtor cu cimentul de ast─âzi. La construirea interiorului s-a folosit marmur─â, travertine ╚Öi lemn. Peste podeaua din lemn se ad─âuga nisip, astfel ├«nc├ót s├óngele lupt─âtorilor s─â fie absorbit ╚Öi s─â┬á nu ajung─â la partea lemnoas─â a pardoselii. ├Än zona arenei au fost dispuse u╚Öi secrete, care permiteau animalelor ╚Öi gladiatorilor s─â intre ├«n scen─â prin surprindere. Spectatorii erau a╚Öeza╚Ťi pe mai multe nivele, ├«n func╚Ťie de importan╚Ťa lor. ├Ämp─âratul ╚Öi apropia╚Ťii s─âi vizionau spectacolul din primul nivel, urmau apoi cet─â╚Ťenii ├«nst─âri╚Ťi ai Romei, iar pe ultimul etaj era dispus─â plebea.

poza Sejur în Roma, orașul etern

┬á ┬á ┬áDup─â cum am precizat ╚Öi mai sus, printre simbolurile ora╚Öului Roma se reg─âse╚Öte ╚Öi Columna lui Traian. Columna nu doar c─â este un monument de art─â, ci este ╚Öi un izvor istoric deosebit de important, mai ales fiindc─â cele mai multe izvoare scrise din aceea perioad─â nu s-au p─âstrat p├ón─â ├«n zilele noastre. Pe fusul care m─âsoar─â circa 40 metri sunt ├«nf─â╚Ťi╚Öate 123 de episoade istorice ╚Öi 2500 de personaje, imaginea ├«mp─âratului Traian repet├óndu-se de 60 de ori. Columna lui Traian nu a fost construit─â ├«nt├ómpl─âtor, ci este parte component─â a Forului lui Traian, inaugurat ├«n anul 112, dup─â victoriile din r─âzboaiele cu dacii. Forul cuprindea ╚Öi arcul de triumf, atrium, basilica Ulpia, biblioteca Ulpia ╚Öi Templul lui Traian. Singurul monument din for care se mai p─âstreaz─â ╚Öi ast─âzi era Columna lui Traian. Columna este compus─â din patru p─âr╚Ťi: funda╚Ťia, unde este depus─â cenu╚Öa ├«mp─âratului Traian, piedestalul, coloana propriu-zis─â ╚Öi statuia ├«mp─âratului Traian.

poza Sejur în Roma, orașul etern

┬á ┬á ┬áNu credem c─â exist─â turistic care s─â viziteze┬áRoma┬á╚Öi s─â rateze┬áFontana de Trevi. Acesta este f─âr─â doar ╚Öi poate una dintre cele mai popularizate ╚Öi mai splendide locuri de pe cuprinsul Romei. Exist─â o legend─â dr─âgu╚Ť─â care spune c─â oricui va arunca un b─ânu╚Ť ├«n aceast─â f├ónt├ón─â ├«n timp ce ├«╚Öi pune o dorin╚Ť─â, dorin╚Ťa ├«i va fi ├«ndeplinit─â. De fapt, legenda ini╚Ťial─â era alta. Se credea c─â apa din Fontana de Trevi reprezenta apa, iar oricine arunca un b─ânu╚Ť ├«n ea avea s─â revin─â la┬á┬áRoma. F├ónt├óna este ├«nconjurat─â de statui, dar cea mai impun─âtoare este statuia lui Neptun, zeul m─ârii, care st─â ├«n picioare ├«ntr-un car de lupt─â, ├«n form─â de scoic─â. Carul este tras de doi cai, unul fiind supus, iar cel─âlalt n─âr─âva╚Ö.┬á Cei doi cai simbolizeaz─â fluctua╚Ťiile m─ârii. ├Än st├ónga statuii lui Neptun este dispus─â o statuie ce simbolizeaz─â abunden╚Ťa, iar ├«n dreapta troneaz─â o statuie ce simbolizeaz─â s─ân─âtatea.┬á Fontana de Trevi este spectaculoas─â at├ót ├«n timpul zile, c├ót ╚Öi noaptea, c├ónd este iluminat─â. ├Än cazul ├«n care vre╚Ťi s─â realiza╚Ťi o fotografie ├«n care s─â ap─âre╚Ťi doar dumneavoastr─â ╚Öi f├ónt├óna, trebuie s─â v─â ├«narma╚Ťi cu mult─â r─âbdare, deoarece zona este aglomerat─â mai tot timpul. La doar c├ó╚Ťiva metri distan╚Ť─â de Fontana de Trevi, turi╚Ötii vor descoperi Piazza di Spagna, un loc la fel de frumos ╚Öi de instagramabil. Piazza di Spagna este preferatul locuitorilor Romei, atunci c├ónd vine vorba de ├«nt├ólniri ├«n aer liber ╚Öi discu╚Ťii relaxate ├«ntre prieteni. Odat─â ajun╚Öi aici, ve╚Ťi putea vizita ╚Öi Biserica Trinita dei Monti. L─âca╚Öul de cult este construit ├«n stil gotic, iar fa╚Ťada renascentist─â este absolut fermec─âtoare.┬á ╚śi interiorul l─âca╚Öului de cult merit─â a fi vizitat, deoarece picturile cu siguran╚Ť─â v─â vor captiva. ├Än fa╚Ťa l─âca╚Öului de cult este dispus un obelisc, care ini╚Ťial era amplasat ├«n Gr─âdinile lui Sallus.

poza Sejur în Roma, orașul etern

 

Atrac╚Ťii turistice Roma: Palatul Vaticanului

Palatul Apostolic, cunoscut ╚Öi ca Palatul Vaticanului sau Palatul Papal, este re╚Öedin╚Ťa papei, capul Bisericii Catolice.┬á Palatul Apostolic g─âzduie╚Öte apartamentele papale, birourile guvernamentale ale ├«naltului cler catolic, o serie de capele, Muzeele Vaticanului ╚Öi Biblioteca Vaticanului.

Citeste mai mult.

Cele mai luxoase hoteluri din Roma

┬á ┬á Roma este un ora╚Ö absolut fascinant, situ├óndu-se ├«n topul celor mai frumoase ora╚Öe din Europa ╚Öi chiar din lume. Pe cuprinsul s─âu turi╚Ötii vor descoperi atrac╚Ťii turistice diverse, care dateaz─â din perioada antic─â, medieval─â, modern─â sau contemporan─â. Roma este destina╚Ťia perfect─â pentru a petrece un sejur romantic, iar pentru ca experien╚Ťa dumneavoastr─â s─â fie cu at├ót mai pl─âcut─â, pute╚Ťi opta pentru unul dintre hotelurile prezentate ├«n cele ce urmeaz─â.┬á

Citeste mai mult.

Cele mai populare 8 atrac╚Ťii turistice din Roma

┬áRoma este un ora╚Ö ├«nc─ârcat de atrac╚Ťii antice ╚Öi cre╚Ötine, astfel ├«nc├ót o s─â v─â fie greu s─â v─â hot─âr├ó╚Ťi ce sa vizita╚Ťi mai ├«nt├ói. Desigur, dumneavoastr─â pute╚Ťi s─â v─â face╚Ťi programul a╚Öa cum dori╚Ťi, ├«ns─â noi ne-am g├óndit c─â ar fi benefic s─â v─â prezent─âm unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale ora╚Öului, pe care cei mai mul╚Ťi turi╚Öti nu le rateaz─â.

Citeste mai mult.